تاریخچه دستگاه اسپرسو ساز

تاریخچه دستگاه اسپرسو ساز موضوعی است که در این مقاله به آن میپردازیم .

تاریخچه دستگاه اسپرسو ساز :

در حدود سال ۱۹۰۱ ، به لطف نوآوری های انقلاب صنعتی در اروپا ، اولین نسخه اسپرسو به وجود آمد .

در تاریخچه دستگاه اسپرسو ساز ، مفهوم اصلی اسپرسو در واقع چیزی است که سریع تهیه می شود؛ اسپرسو در زبان ایتالیایی به معنی سریع است. Luigi Bezzara یک مخترع میلانی، اختراع دستگاهی که بوسیله groupheads که برروی آن فیلترهای قابل تعویض با قهوه فشرده شده را میتوان بست، را ثبت کرد.

در سال ۱۹۰۵ ، این اختراع توسط Desidero Pavoni خریداری شده بود ، که اولین ماشین اسپرسو تجاری: Ideale را به بازار عرضه کرد.

تاریخچه دستگاه اسپرسو ساز

 

فرهنگ اولیه اسپرسو:

در نتیجه این ماشین های جدید، اصطلاح “اسپرسو” اولین بار در سال ۱۹۲۰ در فرهنگ لغت ایتالیایی وارد شد، در فرهنگ لغت ایتالیایی آلفردو پانزینی: “کافه اسپرسو، ساخته شده با استفاده از یک ماشین تحت فشار یا فیلتر، اکنون رایج است.”

پانزینی اظهار داشت که قهوه خانه های قرن نوزدهم مکان های آرامی بودند، در چاپ سال ۱۹۳۵، او خاطرنشان کرد که آنها به سرعت به بارهایی برای کارگران تبدیل شدند.

اصلاح دستگاه های اسپرسو مدرن:

در مورد تاریخچه دستگاه اسپرسو ساز ، در دهه های ۳۰ و ۴۰ ، مصرف قهوه ایتالیایی کاهش یافت (در ابتدا به دلیل سیاست های محدودکننده در واردات و سپس به دلیل کمبود آن در زمان جنگ)، اما دستگاه اسپرسو Ideale پیشرفت های بسیاری را با نام های بزرگ قهوه مانند فرانسیسکو الی و آشیل گاگیا به وجود آورد.

سپس در سال ۱۹۴۷ ، پیشرفت بزرگ بعدی حاصل شد: دستگاه پمپ دستی گاگیا. با استفاده از این دستگاه ها می توان فشار بیشتری روی puck قهوه وارد کرد به این معنی که روغنهای اساسی و کلوئیدها از طریق آن فشرده می شوند. نتیجه؟ کرما، یک بخش اساسی از اسپرسو مدرن است.

تا سال ۱۹۴۸ ، اختراع گاگیا توسط ارنستو والنته ، رئیس Faema، خریداری شد ، شرکتی که تا به امروز ماشین های آن همنشین کافه ها بوده اند. گاگیا و والنته اساساً در بازار این ماشین های فشار قوی اختلاف نظر داشتند. گاگیا اختراع خود را به عنوان یک کالای لوکس میدید که فقط در مراکز گران قیمت از آن لذت می بردند. اما والنته ایده های دیگری داشت. او برای تولید ماشینهای ارزان قیمت کار کرد و سپس ، در سال ۱۹۶۱ ، او Faema E61 که در حال حاضر در جهان مشهور است، را تولید کرد.

Faema E61 پدر اسپرسو مدرن است. این اولین دستگاه نیمه اتوماتیکی بود که هیچ کار دستی نداشت هنوز به باریستاها اجازه می داد تا پارامترهای استخراج آن را دستکاری کنند دیگ داخلی به جای اینکه به صورت عمودی قرار گیرد، به صورت افقی تنظیم می شد و فورا سبب تبدیل کافه ها به یک مکان عمومی شد، جایی که مشتریان و باریستاها درحالیکه شات های اسپرسو را مصرف می کردند می توانستند باهم گفت و گو کنند. انفجار بارهای اسپرسو و کافه ها در ایتالیا پدیدهای محسوس بود.

 

فرهنگ کافئین ایتالیایی امروز:

فرهنگ قهوه ایتالیایی ایجاد شده در دهه ۴۰ علی رغم افزایش سطح جهانی، هنوز تا امروز نسبتاً پایدار است. ایتالیایی ها به کافه محلی خود می روند ، اسپرسو سفارش می دهند (از پرداخت هزینه بالایی برای آن خودداری می کنند).

برای بسیاری از ما، نوشیدن اسپرسو به معنای چشیدن قهوه های عالی با عطر و طعمی پیچیده است، که اغلب توسط شیر یا شکر مصرف میشود. اما برای بسیاری از ایتالیایی ها، اسپرسو ممکن است نمایانگر خاطرات دلپذیری باشد که در یک بعد از ظهر مه آلود، در محوطه کوچک محل های نشسته اند و یک کافه لاته را در جنوب ایتالیا می نوشند. یا پیاده روی در بار محله، بخش مهمی از اسپرسو ایتالیایی است.

رابطه ایتالیا با فرهنگ جهانی قهوه:

با این وجود ، اگرچه جهانی شدن روی فرهنگ قهوه ایتالیایی بی تأثیر است، به جرات می توان گفت که فرهنگ جهانی قهوه تحت تأثیر قهوه های ایتالیایی قرار گرفته است. صادرات اسپرسو موفقیت حیرت انگیزی بوده است: از سیاتل تا سیدنی ، این نمونه های صادراتی به سبک ایتالیایی اساس اکثر نوشیدنی های قهوه را تشکیل می دهد.

با این وجود این بدان معنا نیست که همه این قهوه های اسپرسو محدود به ایتالیا هستند. در حقیقت، تغییرات بسیار زیاد است. وقتی یک کاپوچینو آمریکایی مصرف می کنید و با معادل ایتالیایی آن مقایسه می کنید، متوجه میشوید که اغلب حاوی دو برابر مقدار شیر اما همان مقدار قهوه است.

دستگاه ها ی اسپرسوساز مکانیزم های متفاوتی داشتند که به تدریج تکمیل و بهینه شدند . آنها در مدل های کاری مختلفی نظیر :

  • نیرو محرکه بخار ( steam driven )
  • نیرو محرکه اهرمی ( piston driven )
  • نیرو محرکه پمپی ( pump driven )
  • نیرو محرکه هوا پمپ ( air pupm driven )

 

 

 

اشتراک گذاری:

یک دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.

بالا