تفاوت دستگاه اسپرسو ساز و قهوه ساز

تفاوت دستگاه اسپرسو ساز و قهوه ساز: اسپرسوساز، همان طور که از اسمش پیداست، برایمان اسپرسو درست می‌کند. اسپرسو  نوعی روش دم‌آوری است.  اما قهوه‌ساز به‌طورکلی‌تر شامل هر نوع دستگاهی است که برای دم‌کردن قهوه استفاده می‌شود.

شما جزء کدام دسته از افراد هستید؟ بین یک فنجان قهوه و یا یک شات اسپرسو کدام را ترجیح می‌دهید؟

نگاهی  دقیق تر به تفاوت دستگاه اسپرسو ساز و قهوه ساز:

تفاوت ازلحاظ نحوه عملکرد دستگاه:

تفاوت دستگاه اسپرسو ساز و قهوه ساز

اسپرسوسازها و قهوه‌سازهای قطره‌ای هرکدام به‌نحوی خاص عمل می‌کنند.

برای تهیه اسپرسو باید آب تقریبا جوش با فشار زیاد از میان پودر قهوه عبور داده شود. نحوه ایجاد فشار لازم برای عبور آب بسته به نوع اسپرسوساز متفاوت است؛ در برخی اسپرسوسازها فشار لازم با پیستون دستی و در برخی دیگر به‌کمک بخار یا پمپ ایجاد می‌شود.

فشار مطلوب برای تهیه اسپرسوی واقعی باید دست‌کم حدود ۹ بار باشد؛ البته، امروزه اغلب اسپرسوسازهای نیمه‌خودکار و تمام‌خودکار بازار از قابلیت تولید فشار استاندارد ۱۵ بار برخوردارند.

در قهوه‌سازهای قطره‌ای آب داغ روی پودر قهوه ریخته و سپس قهوه دم‌شده براثر نیروی جاذبه به‌صورت چکه‌طوری از فیلتر گذر کرده و درون قوری می‌ریزد. فشار تولیدشده در قهوه‌سازهای قطره‌ای به‌نسبت فشار تولیدی دستگاه‌های اسپرسوساز مقدار بسیار ناچیزی است.

درکل، دستگاه‌های اسپرسوساز در مقایسه با سایر انواع قهوه‌سازها از فشار بسیار بالاتری استفاده می‌کنند.

 

تفاوت ازلحاظ مدت‌زمان دم‌آوری:

دستگاه‌های اسپرسوساز ازلحاظ مدت‌زمان دم‌آوری سریع‌ترند. دستگاه‌های اسپرسوساز قهوه ریزتری می‌طلبند، درحالی‌که برای قهوه‌سازهای قطره‌ای لزوما نیازی به قهوه ریز در حد اسپرسو نیست؛ هرچه پودر قهوه ریزتر باشد، مدت‌زمان لازم برای دم‌آوری کوتاه‌تر می‌شود. با قهوه‌سازهای قطره‌ای بسته به مدل دستگاه و نیز مقدار قهوه باید چیزی حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه منتظر بمانید، اما عصاره‌گیری با اسپرسوسازهای خودکار حدود ۲۵ تا ۳۰ ثانیه طول می‌کشد.

تفاوت ازلحاظ نسبت قهوه به آب:

برای تهیه اسپرسو به‌ازای هر ۱٫۵ اونس آب به حدود ۷ گرم پودر قهوه نیاز داریم. در تهیه قهوه به‌روش قطره‌ای باید برای هر ۶ اونس آب حدود ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری پودر قهوه در نظر بگیریم. البته، اندازه‌ها در دستورهای مختلف می‌تواند اندکی متفاوت باشد. اما، درکل، شات اسپرسو دارای طعم به‌مراتب قوی‌تری در مقایسه با قهوه‌ای است که به‌روش قطره‌ای تهیه می‌شود؛ به‌عبارتی، قهوه‌ تهیه‌شده به‌روش قطره‌ای مزه نسبتا ساده‌تری می‌دهد.

درضمن، با اسپرسوسازها قهوه کرمی‌تری به دست می‌آید، چون تهیه اسپرسو قهوه ریزتری می‌برد و هم آب با فشار حیلی سریعی از میان پودر قهوه عبور داده می‌شود. اما قهوه حاصل از قهوه‌سازهای قطره‌ای به‌دلیل اندازه درشت‌تر پودر قهوه در حد اسپرسو کرمی درنمی‌آید.

  • لاته: یک شات اسپرسو + ۹ تا ۱۵ اونس شیر بخار داده‌شده
  • کاپوچینو: یک شات اسپرسو + ۴ تا ۵ اونس شیر بخار داده‌شده
  • آمریکانو: یک شات اسپرسو + آب داغ
  • تونیک اسپرسو: یک شات اسپرسو + آب تونیک

 

معایب قهوه‌سازهای قطره‌ای:

در قهوه‌ساز قطره‌ای  از فیلترهای قهوه استفاده می‌کنند، که روغن‌های طبیعی موجود در قهوه را جذب می‌کند. بعضی از افراد قهوه‌سازهای قطره ای را بخاطر عطر و طعم و خواص بالقوه قهوه به سایر دستگاه‌ها ترجیح می‌دهند، درحقیقت برای داشتن طعم کامل قهوه، روغن‌های طبیعی موجود در قهوه مهم هستند. اما متاسفانه بدلیل اینکه فیلترها یکبار مصرف هستند، با محیط زیست سازگار نیستند.

معایب استفاده ازدستگاه‌های اسپرسوساز:

هزینه کردن برای خرید یک دستگاه اسپرسوساز نیمه اتوماتیک مستلزم صبر و علاقه به یادگیری است. هرچند که استفاده از اسپرسوسازهای اتوماتیک ساده است اما همچنان نیاز به توجه بیشتری نسبت به یک قهوه‌ساز فیلتری دارند. دستگاه‌های اسپرسوساز از قهوه‌سازهای قطره‌ای گران قیمت‌تر هستند و نیاز به کنترل دائم درجه‌ها، تمیز کردن و گاهی تعویض قطعات دارند و این به آن معناست که این وسیله برقی زمان بیشتری از شما خواهد گرفت، اما اگر عاشق اسپرسو هستید ارزش آن را دارد.

 

اشتراک گذاری:

یک دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.

بالا