دستگاه اسپرسو ساز صنعتی

دستگاه اسپرسو ساز صنعتی چرا و چگونه ساخته شد؟

احتمالا کمتر کسی است که از قهوه اسپرسو استفاده نکرده یا حداقل نام آن را نشنیده باشد، این نوشیدنی معروف توسط دستگاه اسپرسو ساز صنعتی ساخته می‌شود.لازم به ذکر است که این دستگاه برای ساخت بسیاری دیگر از نوشیدنی‌ها کاربرد دارد که از جمله آنها می‌توان به کاپوچینو، کن پانا و لاته اشاره کرد.

دستگاه اسپرسو ساز صنعتی چگونه عمل می‌کند؟

دستگاه اسپرسو ساز صنعتی

به طور کلی اسپرسو ساز دو نوع خانگی و صنعتی دارد که نوع صنعتی آن کاربرد بیشتری دارد که در تجهیزات کافی شاپ ، رستوران‌ها و هتل‌ها به کار می‌رود. دستگاه خانگی معمولا از پمپ ارزشی استفاده کرده که دارای یک سیم‌پیچ الکترومغناطیسی برای فشار دادن و همچنین کشیدن پیستون است. در عوض نوع صنعتی دارای پمپ چرخشی بوده که فشار ثابتی را ایجاد می‌کند.

طریقه کار دستگاه اسپرسو ساز صنعتی اینگونه است که وقتی آب نزدیک به نقطه جوش باشد، با فشار بالا از میان پودر قهوه عبور می‌کند. با این عمل قهوه اسپرسو درست می‌شود که طرفداران بسیار زیادی در کل دنیا دارد. قهوه درست شده دارای کافئین بالا بوده و غلظت زیادی دارد. اکثر دستگاه‌های اسپرسوساز با منبع کار می‌کنند.

برخی از آنها دارای مخزن کوچکی بوده و برخی دیگر نیز به لوله‌کشی متصل می‌شوند. دستگاه‌هایی که مخزنی هستند معمولا برای مصارف پایین استفاده می‌شوند. همچنین اسپرسو ساز صنعتی معمولا دارای یک پمپ بوده تا بتوان به خوبی عصاره قوه را گرفت. علاوه بر پمپ، اجزای دیگر این دستگاه شامل، بویلر و هد گروپ است.

اجزاء و قطعات دستگاه اسپرسو ساز صنعتی چیست؟

  • پمپ:این وسیله در اسپرسو ساز صنعتی برای درست کردن قهوه نیاز به آب کافی دارد. آبی که دارای مقدار کمی مواد معدنی باشد. آب خانگی می‌تواند برای این کار مناسب باشد. اما به علت آنکه آب خانگی فاقد فشار لازم بوده، در نتیجه باید از پمپ استفاده کرد. پمپ مورد استفاده برای این وسیله معمولا پمپ الکتریکی بوده که از نوع چرخشی آن است. این نوع پمپ از یک دیسک مکانیکی استفاده می‌کند که با استفاده از انرژی الکتریکی کار می‌کند.
  • دیگ بخار:کارکرد دیگ بخار در اسپرسو ساز بالا بردن درجه حرارت آب است. دستگاه‌هایی که حرفه‌ای هستند مهمولا از دو نوع دیگ بخار استفاده می‌کنند که یک نوع برای دم کردن آب و دیگری برای نازل بخار مورد استفاده قرار می‌گیرد. آبی که برای دم کردن مورد نیاز بوده، به میزان 93 درجه و برای بخار به میزان 100 درجه باید باشد. از آنجا که دمای آب تاثیر بسزایی در کیفیت قهوه دارد، بنابراین وجود دیگ بخار مناسب اهمیت زیادی در دستگاه دارد.
  • گروپ هد:این بخش همان قسمتی از اسپرسو ساز است که آب گرم و با فشار بالا با پودر قهوه تماس پیدا می‌کند. گروپ هد خود انواع مختلفی دارد و از قسمت‌های مختلفی مانند کلید فشار، قفل پرتافیلتر و کانال مخصوص برای انتقال آب از دیگ بخار به پرتافیلتر تشکیل شده است. گروپ هد معمولا به دو نوع اشباع و نیمه اشباع تقسیم‌بندی می‌شود که هر کدام از آنها معایب و مزایای خاص خود را دارند. با این حال، بسیاری از دستگاه‌های حرفه‌ای از گروپ هد اشباع استفاده می‌کنند. هر چند که گروپ هد نیمه اشباع نیز قیمت ارزان‌تری داشته و تعمیر آنها آسان‌تر است.

در خرید اسپرسو ساز صنعتی چه نکاتی مهم است؟

امکاناتی که اسپرسو ساز صنعتی دارد مهم‌ترین نکته به هنگام خرید آن است. سیستم کف‌ساز و مخزن آب دو مورد از نکات مهم هنگام خرید این دستگاه به شمار می‌روند. هر اندازه که مخزن آب بزرگ‌تر بوده، قیمت نیز بالاتر می‌رود. از دیگر نکات مهم در هنگام خرید که بر قیمت اسپرسو ساز صنعتی نیز تاثیر دارند می‌توان به ظرفیت میزان کپسول‌های خالی، اندازه‌های مختلف ساخت اسپرسو و برنامه‌ریزی قهره مورد نیاز اشاره کرد.

در مدل‌هایی که ارزان‌تر هستند معمولا گنجایش کپسول‌های خالی و منبع آب کمتر است. این مورد می‌تواند بر فاصله دفعات پر کردن مخزن تاثیرگذار باشد. بنابراین به هنگام خرید باید به آن توجه کرد. اسپرسو ساز صنعتی در مدل‌‌ها و انواع مختلفی وجود دارند. بسته به اینکه در کجا و به چه میزان از انها استفاده می‌شود می‌توان نسبت به خرید یکی از انها اقدام کرد که بر همین اساس قیمت دستگاه نیز می‌تواند متفاوت باشد. به گونه‌ای که در کافی‌شاپ‌های بزرگ نیاز است تا از انواع حرفه‌ای اسپرسو ساز صنعتی استفاده کرد تا بتوان پاسخگوی نیاز مشتریان بود. طبیعتا تهیه این نوع از اسپرسوسازها نیاز به هزینه بیشتری خواهد داشت.

 

 

 

 

 

اشتراک گذاری:

یک دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.

بالا