هر آنچه لازم است در مورد گیلاس قهوه بدانید ، همه علاقه مندان به قهوه اکثرا نمی دانند که دانه های قهوه در واقع داخل گیلاس قهوه است.
آیا تعجب کردید که چگونه از میوه تبدیل شده به یک نوشیدنی در فنجان قهوه روزانه شما ؟ آیا می توانید میوه را بخورید؟ و آیا طعم آن مانند قهوه است؟
در حالی که تفاله گیلاس قهوه تأثیر مستقیمی بر طعم دانه های قهوه حاصل میکند، پوسته باقیمانده حاصل از فرآوری به عنوان ضایعات در نظر گرفته می شود. اما این پوسته مزایای شگفت انگیزی دارد و امروزه چند کاربرد متفاوت نیز دارد.
آیا می خواهید در مورد این میوه جادویی بیشتر بدانید ؟
آیا قهوه یک گیلاس است؟
صبر کنید ، قهوه در واقع یک میوه است؟
درست است. احتمالاً می دانید که قهوه روی درخت رشد می کند. اما چیزی که شما نمی دانید این است که این درخت شکوفه های سفید معطر تولید می کند (برخی می گویند بویی شبیه گل یاس دارند) که به میوه ای شبیه توت سبز تبدیل می شود. پس از رسیدن، رنگ صورتی یا قرمز به خود می گیرند و آماده چیدن هستند. هنوز یک راه طولانی در پیش است تا زمانی که به شکل یک فنجان اسپرسو تبدیل شود.
دانه های قهوه در واقع دانه هایی هستند که می توانید درون این میوه گیلاس مانند پیدا کنید. از نظر فنی، پوست بیرونی میوه گیلاس بسیار سخت و تلخ است، در قسمت داخلی آن می توانید یک مغز میوه که شیرین و آبدار است را پیدا کنید و در زیر آن یک لایه باریک ایجاد می کنید که از بهترین چیز در زیر آن، همان دانه قهوه محافظت می کند.
آیا این گیلاس ها برروی فنحان های قهوه شما تاثیر می گذارد؟
برخی از کشاورزان می گویند که می توانند کیفیت دانه ها را بر اساس طعم گیلاس ها قضاوت کرد . گیلاس های رسیده بیشتر به رنگ های تیره تر و قندهای بیشتر هستند . بیشتر جادوها در طی روشی اتفاق می افتد که تفاله را از دانه های قهوه جدا می کنند.
ما 3 روش محبوب در جداکردن تفاله از دانه های قهوه نیزداریم. به بیان ساده، فراوری خشک یا طبیعی ، فراوری خیس یا شسته شده ، فراوری عسلی
در فراوری خشک که فرایند سنتی هم محسوب میشود، گیلاس های قهوه را مستقیم روی تخت هایی برای خشک شدن میذارن و میوه ها در طول 20 روز خشک میشود و از رنگی که دارن به رنگ سیاه تغییر رنگ میدن و سخت و خشک میشوند، بعد به وسیله دستگاه هایی میوه قهوه را از دانه جدا میکنند .
در فرآوری خیس؛ بعد از چیدن میوه از درخت قهوه آن را میشورن و داخل آب معلق میکنن ، آنهایی که کیفیتشان بهتره و چگالی بهتری دارن میرن زیر آب و دانه های کم کیفیت که چگالی کمتری دارند روی آب میروند بعد از این مرحله دی پالپینگ یا جدا کردن پوسته و مقداری از گوشته از دانه هست که با دستگاه مخصوص یا با پارو میوه از دانه جدا میکنن، اما موسیلاژ روی دانه میماند ، موسیلاژ ماده ای چسبناک و شیرینه که باید با تخمیر از دانه جدا میشود. تخمیر به این صورتکه قهوه را در فضای مرطوب به مدت 12 تا 24 ساعت میگذارند و یک سری واکنش ها بین موسیلاژ و دانه صورت میگیره و باقیمانده موسیلاژ در فرایند شستشو جدا میشود ؛ بعد از این مرحله دانه های میروند برای خشک شدن زیر نور آفتاب برای حدود 21 روز
در فرآوری عسلی؛ اگر بعد از دی پالپینگ و جدا کردن پوسته از میوه، دانه های قهوه برای تخمیر نرود فراوری عسلی صورت میگیرد و درصد میزان جدا شدن موسیلاژ با دستگاه هایی معین میشود. دانه قهوه را با مقدار مشخصی از موسیلاژ روی تخته میذارن تا خشک شود . میزان موسیلاژ فاکتور تعیین کننده شیرینی دانه قهوه در این فرایند است.
درک روشهای پردازش قهوه باعث می شود که هنگام انتخاب دانه های قهوه، انتظار شما از عطر و طعم قهوه بالاتر برود. و یکی از ویژگی هایی که هنگام انتخاب قهوه باید در نظر داشته باشید تک خواستگاه (قهوه ای که فقط برای یک کشور و یک منطقه باشد. مخلوط از چندین شهر یا کشور نباشد) بودن آن است .
روش شستشو، روشی است که بیشتر در صنعت قهوه استفاده می شود، قهوه ای روشن، اسیدی و ملایم تولید می کند. در حالی که روش طبیعی قهوه ای تولید میکند که دارای بدنه قوی تر نیز است .
چه اتفاقی برای پالپ می افتد ؟
متاسفانه بیشتر پالپ ها در مجاری آب ریخته می شوند و باعث آلودگی آنها می شوند. برخی از کشاورزان از آن به عنوان کود استفاده می کنند و برخی دیگر روش های ابتکاری تری برای استفاده از این میوه میکنند .
بیشترین کاربرد برای پوسته به دست آمده از روش فرآوری طبیعی قهوه، ساختن چایی به نام cascara tea است.کاسکارا در واقع پوسته خشک شده گیلاس قهوه می باشد.که سرشار از آنتی اکسیدان و بسیار خوشمزه است. این همچنین یک راه حل خوب و کار آمد برای کشاورزان ارائه می دهد و می تواند یک منبع درآمد اضافی برای کشاورزان قهوه فراهم کند.
قهوه؟ چای؟ یا هردو ؟
حتی این چای پوست گیلاس قهوه در کافه های سراسر جهان در حال ظهور است، اما هنوز هم چندان معمول نیست. پوست های کاسکارا، به زبان اسپانیایی به معنی “پوسته(husk) ” یا “تفاله (pulp)” است. بیشتر شبیه کشمش خشک شده یا پوسته های یک مغز است با برگ های چای متفاوت است .
چای کاسکارا را می توان مشابه چای معمولی دم کرد یا با فرنچ پرس اینکار را انجام داد و نسبت اندازه این پوست بر آب موقع دم کردن این چای برروی طعم ومزه فنجان چای شما تاثیر میگذارد. از آنجایی که کاسکارا حداقل در دنیای مدرن هنوز یک نوشیدنی کاملاً جدید است، فضا را برای آزمایش نسبت ها (چه مقدار آب و پوست این میوه) و زمان دم کشیدن چای را فراهم می کند.
کاسکارا از گیاه خود قهوه است اما طعم آن چیزی شبیه به قهوه نیست زیرا بیشتر طعم دهنده های دانه قهوه در طول فرآیند برشته کاری تولید می شوند. معمولاً توصیف می شود که عطر و طعم شیرینی شبیه به میوه، انواع توت ها، چای ترش یا حتی تنباکو نیز دارد . برخی از تولیدکنندگان می گویند بعضی از طعم های رایحه گیلاس قهوه را می توانند به رایحه قهوه برشته شده پیش بینی کنند .
چای کاسکارا که از گیلاس قهوه تهیه می شود معمولاً در Bolivia مصرف می شود، اغلب این چای را با چند چوب دارچین دم میکنند و از آن به عنوان “قهوه مرد فقیر” یاد می شود. همچنین آنها بر این باور هستند که این چای را حتی قبل از اختراع قهوه در یمن مینوشیدند .
دانه های قهوه را از گیلاس قهوه میگیرند اما وقتی پوسته های مانده درچای کاسکارا دم میکشند، سطح کافئین آن پایین می ماند. کاملا مشابه چای معمولی که حاوی کافئین پایین است، اما در مقایسه با یک فنجان قهوه، سطح کافئین آن بسیار ناچیز است. بنابراین ممکن است گزینه خوبی برای کسانی باشد که نمی خواهند از گیاه قهوه جدا شوند اما می خواهند مصرف کافئین خود را کاهش دهند.
سایر استفاده ها و مزایای گیلاس قهوه :
استفاده از گیلاس قهوه نه تنها برای محیط زیست بهتر است بلکه دارای فواید چشمگیری نیز برای سلامتی است. این ماده حاوی آنتی اکسیدان است و باعث تقویت سلامت شما می شود.
برخی از تولیدکنندگان قهوه روند تولید چای کاسکارا ، را متوقف نکردند و همچنان به کار خود ادامه میدهند . امروزه، از گیلاس قهوه برای تولید محصولات مختلف مانند کره، شکلات یا حتی شربت استفاده می کنند و دستورالعمل های قهوه را با مواد غذایی ترکیب کرده تا این میوه را به سطح جهانی بالاتری برسانند.
شرکت هاوایی از خواص ضد التهابی گیلاس قهوه استفاده کرده است . و آنها از تفاله قهوه برای سلامتی بدن استفاده میکنند و آنها حتی از خود گیلاس قهوه در تهیه آبمیوه استفاده میکنند.
موسسه ملی بهداشت سطح آنتی اکسیدان گیلاس قهوه را 10 برابر بالاتر از انار یا چای سبز ارزیابی کرده است . به همین دلیل برخی از شرکت های مراقبت از پوست از گیلاس قهوه در استفاده از محصولات خود استفاده میکنند تا از ویژگی های برتری برخوردار شوند و از پیری پوست جلوگیری کنند.
گیلاس قهوه چه مزه ای دارد ؟
چون همه به مزرعه قهوه دسترسی ندارند، یک طعم و مزه خاصی نیز دارد. برخی می گویند طعم آن شیرین مانند انبه یا هندوانه و عطر آن مانند یاسمن، گل سرخ و چای ترش است. طعم و مزه آن لطیف و زودگذر است اما بافت آن لزج مانند است که به نظر جذاب نمی رسد.
آیا گیلاس قهوه غذای جدیدی است؟ احتمالاً خیلی، اما چند روش مختلف برای استفاده از پوسته خشک پس از فرآوری قهوه وجود دارد.
دانه های قهوه در حال طی کردن سفر خود هستند، از شکوفه های سفید و گیلاس های قرمز رسیده تا جایی که به فنجان شما راه پیدا می کند.
می توانید میوه آن را بخورید، پوسته های گیلاس را دم کنید به عنوان یک چای، طعم غیرمعمول آن را به شکل دسر میل کنید یا حتی یک محصول پوستی از گیلاس های قهوه تهیه کنید. ارزش بررسی این گزینه ها را دارد زیرا در غیر این صورت گیلاس قهوه هدر میشود .
گیاه قهوه واقعاً یک گیاه جادویی است.
اما تو آن را از قبل می دانستی.
کافئینی بمانید!
در انتهای این مقاله هر آنچه لازم است در مورد گیلاس قهوه بدانید را به صورت مختصر آموختید .
منبع : www.roastycoffee.com