چگونگی کار با قهوه ساز AeroPress
چگونگی کار با قهوه ساز AeroPress

چگونگی کار با قهوه ساز AeroPress ، AeroPress (اروپرس ) یک عزیزدل است در میان تمام طرفداران قهوه، و دلیل خوب آن است. در سال 2005 توسط آلن آدلر (Alan Adler) اختراع شده است . این دستگاه در دهه گذشته تبدیل شده به یکی از اجزای اصلی هر قهوه خانه حرفه ای و یا حتی آشپزخانه های خانگی . آلن آدلر (Alan Adler) آدم فوق العاده ای است . او به شدت به این جمله اعتقاد دارد : “ هر کدام از ما می تواند مخترع باشد “. و آن حتی اختراع کردن را سالانه در شهر خود در لس آلتوس (Los Altos)، کالیفرنیا به دانش آموزان کلاس هفتم تدریس می کند.

در این مقاله روش ثابت شده و درست برای دم کردن یک فنجان قهوه خوشمزه ارائه شده است .

چگونگی کار با قهوه ساز AeroPress

آنچه شما نیاز دارید :

  •  قهوه ساز AeroPress
  •  فیلترهای قهوه AeroPress
  • قهوه آسیاب شده
  •  آب جوش
  •  فنجان

آنچه شما باید داشته باشید:

  • مخزن
  • آسیای قهوه
  • کتری آب جوش
  • ترازو ( برای اندازه گیری قهوه )
  • دماسنج
  • زمان سنج (کرونومتر)

دستور تهیه قهوه دم کرده با استفاده از دستگاه AeroPress:

از میان بسیاری از دستور العمل های AeroPress، دو روش اصلی وجود دارد که شامل : روش استاندارد و معکوس است. در آزمایشگاه های Sprudge ، روش مورد علاقه و مطلوب آنها روش معکوس است .

17 گرم قهوه آسیاب شده (درجه آسیاب قهوه باید متوسط باشد)

276 میلی لیتر آب جوش (200 درجه فارنهایت)

175 میلی لیتر آب گرم اضافه کنید ، به آرامی هم بزنید ، و بعد باقیمانده آب را اضافه کنید.

فیلتر را بگذارید .

سی ثانیه فشار دهید.

گام اول :

چگونگی کار با قهوه ساز AeroPress

17 گرم قهوه (متوسط ریز آسیاب شده ، مانند دانه های نمک خوراکی) را اندازه بگیرید و آب گرم خود را تأمین کنید. با دمای 200 درجه فارنهایت / 93 درجه سانتیگراد . هنگامی که آب شما به درجه حرارت تعیین شده رسید، یک فیلتر کاغذ در AeroPress قرار دهید. فیلتر کاغذ را با آب داغ بشویید، سپس فیلتر و نگهدارنده فیلتر را از AeroPress خارج کنید.

گام دوم :

چگونگی کار با قهوه ساز AeroPress

پیستون را طوری قرار دهید که در مخزن دم آوری قهوه خود کاملا فرو نرود، اما به اندازه کافی پایدار و محکم باشد که هنگام دست زدن و کار کردن با آن بیرون نیاید.کل این وسایل را برروی ترازو میگذاریم به طوری که مخزن دم به پهلو باشد و از اینجا به بعد باید از زمان سنج استفاده کرد.

گام سوم :

چگونگی کار با قهوه ساز AeroPress

همزمان با شروع کردن زمان سنج 175 گرم آب را به مخزن اضافه کنید و در عین حال که آب را اضافه میکنید AeroPress را بچرخانید تا دانه های قهوه گلوله گلوله نشود (اینکار باعث یکدست شدن دانه های قهوه میشود).

گام چهارم :

چگونگی کار با قهوه ساز AeroPress

با یک قاشق، قهوه را به آرامی هم بزنید. قاشق را به سمت عقب و جلو برده و اینکار را 10 بار تکرار کنید. 100 میلی لیتر آب باقیمانده را اضافه کنید.

گام پنچم :

چگونگی کار با قهوه ساز AeroPress

 از قرار گرفتن فیلتر کاغذی در نگهدارنده اطمینان حاصل بفرمایید، نگهدارنده فیلتر را روی AeroPress قرار دهید و آن را در جای خود محکم کنید.

گام ششم :

چگونگی کار با قهوه ساز AeroPress

بعد از 01:30 دقیقه ماگ خود را بالای AeroPress بگذارید. و AeroPress را محکم گرفته طوری که دست راست شما هم مخزن و هم پیستون را بتوانید نگه دارد. و با یک حرکت همه این اجزا را برعکس کنید ( یعنی ماگ برود پایین ) و دوباره شروع کنید به پیستون زدن . و طوری پیستون بزنید که کل این فرآیند 30 ثانیه زمان ببرد.

اگر علاقه مندید که AeroPress را به روش کلاسیک دم کنید، این دستورالعمل تست شده را امتحان کنید:

320 میلی لیتر / 20 گرم

1. 20 گرم قهوه را اندازه بگیرید و آب جوش خود را تأمین کنید. با دمای 200 درجه فارنهایت / 93 درجه سانتیگراد. هنگامی که آب شما به درجه حرارت تعیین شده رسید، یک فیلتر کاغذی در AeroPress قرار دهید.

2. مخزن دم آوری را در بالای یک فنجان قرار دهید. مقداری آب داغ بریزید تا فیلتر شستشو شود.

3. قهوه را آسیاب کنید به اندازه دانه های نمک. قهوه را داخل مخزن قرار دهید. این اجزا را برروی ترازو گذاشته و از اینجا به بعد را باید از زمان سنج استفاده کنید.

4. همزمان با شروع کردن زمان تقریباً 200 میلی لیتر آب روی قهوه بریزید. در حین ریختن آب، AeroPress را بچرخانید تا دانه های قهوه یکدست شود. با یک قاشق قهوه را به آرامی هم بزنید. حرکات باید به صورت عقب و جلو باشد این حرکت را 10 بار تکرار کنید. 120 میلی لیتر آب باقیمانده را بریزید.

5. پیستون را روی مخزن قرار دهید. در ابتدا یک زاویه کم به آن وارد کنید، سپس آن محکم کنید تا کاملا عایق شود ( هیچگونه هوایی وارد آن نشود ) . اینکار مانع چکیدن قهوه میشود، اما اگر قهوه بیشتری می چکد، زیاد نگران نباشید. بعد از رسیدن زمان به  01:30 دقیقه، (تمام وسایل را از روی ترازو برداشته تا از شکستن جلوگیری کنید ) سپس با کمی فشار پیستون را فشار دهید. هدف شما این است که فشار دادن پیستون حدود 30 ثانیه طول بکشد، کل زمان دم کشیدن شما باید 2:00 دقیقه باشد .

AeroPress در حفظ گرما بسیار عالی است: پیستون مورد استفاده در ساخت این دستگاه انتقال گرمای بسیار کمی دارد و در نتیجه اتلاف گرما بسیار کمی وجود دارد. در مقایسه با روش دم آوری چکه ای که میزان زیادی از گرما را از دست میدهد از گرمای آب استفاده میکند که دما را متعادل نگه دارد . و دم کردن در زمان کوتاه به شما این اطمینان را میدهد که دمای متوسط قهوه در طول مدت دم آوری ثابت میماند .

نکاتی در مورد راهنمای تهیه قهوه در قهوه ساز AeroPress :

 از نسبت دم 16: 1 وزنی استفاده می کنند ، یعنی برای هر 16 گرم آب مصرفی ، 1 گرم قهوه استفاده می شود. این کمی سخاوتمندانه تر از استاندارد 60 گرم در لیتر توصیه شده توسط SCA است ، به عنوان 1000/16 = 62.5 گرم

اندازه قهوه آسیای شده یک مسئله ای است مانند زمین بازی شنی ، اندازه گرفتن ذرات آسیاب شده تقریبا غیر ممکن است چونکه تنظیمات آسیاب ها به صورت جهانی ترجمه نمیشوند در نهایت تجربه میتواند بهترین اندازه آسیاب را برای هر روش دم کردن قهوه مشخص کند. ما ترجیحا میگوییم که 30 ثانیه شکوفا شود( این کار اجازه می‌دهد گازهایی که در حین برشته کاری شدن در دانه ایجاد شده اند خارج شود.) البته اگر قهوه شما  تازه باشد کمی بیشتر زمان میبرد .

عیب یابی :

میزان تأثیر عصاره های قهوه توسط مجموعه ای از متغیرها: سطح ، دمای آب ، هم زدن ، میزان جریان و غیره بستگی دارد. هنگامی که به ثبات ، اعتماد به نفس و اطمینان مداوم رسیدید ، سعی کنید متغیرها را کمی دستکاری کنید: ریزتر آسیاب کنید و از آب کمی خنک تر استفاده کنید . این عمل متعادل سازی تضمین می کند که هیچ روش درستی برای انجام هر کاری وجود ندارد … اما مهمتر اینکه ، از سلیقه خود برای راهنمایی استفاده کنید.

به طور کلی ، اگر یک قهوه با طعم های گیاهی ، ترش و فاقد شیرینی باشد ، به اندازه کافی استخراج نشده است. موثرترین راه برای اصلاح این مسئله این است که قهوه ها را ریزتر آسیاب کنید و بقیه موارد به همان صورت باقی بمانند. اگر طعم قهوه دمی شما تلخ ، تند و زننده باشد ، بیش از حد قهوه را استخراج کردید: دفعه بعدی ، سعی کنید قهوه خود را درشت تر آسیاب کنید.

منبع : sprudge.com

اشتراک گذاری:

یک دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.

بالا