کار با قهوه ساز کالیتا ویو ، کالیتا در اواخر دهه 1950 در توکیو ژاپن تاسیس شد. این شرکت در زمینه های قهوه سازهای چکه ای، آسیاب قهوه ، کتری تخصص دارد. موج کالیتا در سال 2012 شروع به ظهور در کافه های ایالات متحده کرد و دنیای قهوه را غافلگیر کرد. این قهوه ساز دارای سطح زیری صاف می باشد که این طراحی باعث می شود عصاره گیری قهوه یکنواخت تر انجام گیرد. معمولا کالیتا ویو دارای دو سایز است : مدل ۱۸۵ و مدل ۱۵۵
در ادامه مقاله روش دم کرده ای که به شما آموزش داده میشود امتحان شده و به شما یک فنجان قهوه خوش طعم و مزه ارائه می دهد.
آنچه شما نیاز دارید :
- قهوه ساز کالیتا ویو ( Kalita Wave )
- فیلترهای قهوه کالیتا ویو ( Kalita Wave )
- آسیای قهوه
- آب گرم
- فنجان
آنچه که شما باید آماده کنید :
- تنگ
- قهوه آسیای شده
- کتری آب گرم
- ترازو برای اندازه گیری میزان قهوه
- دماسنج
- زمان سنج (کرونومتر)
- وسیله ای برای همزدن (ما در این راهنما از یک وسیله کوچک فلزی استفاده می کنیم)
دستور العمل کار با دستگاه قهوه ساز کالیتا ویو ( Kalita Wave )
این راهنما برای قهوه ساز کالیتا ویو 185 اعمال می شود .
40 گرم قهوه آسیاب شده (درجه متوسط)
640 میلی لیتر آب گرم (در دمای 205 درجه فارنهایت)
80 میلی لیتر آب گرم را به قهوه ها اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
آب باقی مانده را به طور متناوب به مدت 3:30 دقیقه اضافه کنید.
یک دقیقه صبر کنید تا آب به سمت پایین بیاید.
گام یک :
40 گرم قهوه را اندازه گیری کرده و آب گرم خود را تأمین کنید. با دمای 205ºF / 96ºC .
گام دوم :
هنگامی که آب شما به درجه حرارت ذکر شده رسید ، فیلتر قهوه ساز کالیتا ویو قرار دهید. مقدار زیادی آب داغ را از طریق آن بریزید تا ویو گرم شود و فیلتر شستشو شود و آب را بیرون ریخته. قهوه آسیای کرده ای که اندازه گیری کرده اید به وسیله ترازو و درون فیلتر قرار دهید و با یک ضربه کوچک به ظرف قهوه ها را صاف و یکدست کنید . تایمر خود را آماده کنید!
گام سوم :
حدود 80 گرم آب گرم بر روی قهوه های آسیای شده ریخته و زمان بگیرید. خوب قهوه را بهم بزنید تا مطمئن شوید آب گرم به خورد قهوه رفته باشد. این کار را با یک قاشق یا وسیله فلزی میتوانید انجام دهید.
گام چهارم :
پس از گذشت 30 ثانیه، جریان آب را ابتدا در مرکز قهوه بریزید،سپس به صورت دورانی ریخته تا کامل سطح قهوه را بگیرد. لازم نیست زیاد نگران تمرکز برای ریختن آب در یک نقطه خاص باشید، بلکه فقط باید روی کل قهوه آب بریزید.
گام پنچم :
آب را به طور متناوب بریزید تا سطح آب را در یک حد معقول در طول فرآیند ریختن نگه دارید. هدفتان این باشد که آب ریختن را در 3:30 دقیقه تمام کنید . یک دقیقه اضافه برای چکیدن، ما فیلتر را به آرامی جمع کنیم و به لبه ظرف فشار دهیم تا آخرین قطره از بین قهوه ها بیرون بکشد.
جنبه سریعتر کار کردن با قهوه ساز کالیتا ویو این است که بتوانیم فیلترهای کالیتا ویو را با فاصله های یک اندازه قرار دهید .سعی کنید که فیلتر را با دستتان پایین نگه دارید ( حالت C شکل بهش بدهید) و آب گرم را مستقیما بریزید وسط فیلتر تا قشنگ فیلتر جا بیفتد اگر همه چیز بد پیش رفت از یک چوب استفاده کنید .
اگر آن هم کار نکرد قبول کنید که تاثیر زیادی ندارد بعضی از افراد اعتقاد دارند که شما نیاز ندارید فیلتر را بشویید. نه به این دلیل که فیلتر مزه کاغذ را ندارد، بلکه به این دلیل که هرچه کاغذ با آب تماس بیشتری داشته باشد، قهوه شما طعم کاغذ به خود میگیرد .طبق تجربه ، ما یک فیلتر خوب شسته شده را نسبت به یک فیلتر شسته نشده را بیشتر ترجیح میدهیم .
هدف کالیتا ویو این است که یک جریان ثابت را در درون سطح قهوه حفظ و ایجاد کنید اینکار معمولا توسط ریختن های مداوام مرحله ای بدست می آید . نگذارید که سطح آب از پودر قهوه بالاتر بیاید زیرا سطح آب در بالای قهوه باعث میشود تحریک پذیری قهوه کمتر شود .
نکاتی در مورد راهنمای تهیه قهوه در کالیتا ویو :
از نسبت دم 16: 1 وزنی استفاده می کنند ، یعنی برای هر 16 گرم آب مصرفی ، 1 گرم قهوه استفاده می شود. این کمی سخاوتمندانه تر از استاندارد 60 گرم در لیتر توصیه شده توسط SCA است ، به عنوان 1000/16 = 62.5 گرم
اندازه قهوه آسیای شده یک مسئله ای است مانند زمین بازی شنی ، اندازه گرفتن ذرات آسیاب شده تقریبا غیر ممکن است چونکه تنظیمات آسیاب ها به صورت جهانی ترجمه نمیشوند در نهایت تجربه میتواند بهترین اندازه آسیاب را برای هر روش دم کردن قهوه مشخص کند. ما ترجیحا میگوییم که 30 ثانیه شکوفا شود( این کار اجازه میدهد گازهایی که در حین برشته کاری شدن در دانه ایجاد شده اند خارج شود.) البته اگر قهوه شما تازه باشد کمی بیشتر زمان میبرد .
عیب یابی :
میزان تأثیر عصاره های قهوه توسط مجموعه ای از متغیرها: سطح ، دمای آب ، هم زدن ، میزان جریان و غیره بستگی دارد. هنگامی که به ثبات ، اعتماد به نفس و اطمینان مداوم رسیدید ، سعی کنید متغیرها را کمی دستکاری کنید: ریزتر آسیاب کنید و از آب کمی خنک تر استفاده کنید . این عمل متعادل سازی تضمین می کند که هیچ روش درستی برای انجام هر کاری وجود ندارد … اما مهمتر اینکه ، از سلیقه خود برای راهنمایی استفاده کنید.
به طور کلی ، اگر یک قهوه با طعم های گیاهی ، ترش و فاقد شیرینی باشد ، به اندازه کافی استخراج نشده است. موثرترین راه برای اصلاح این مسئله این است که قهوه ها را ریزتر آسیاب کنید و بقیه موارد به همان صورت باقی بمانند. اگر طعم قهوه دمی شما تلخ ، تند و زننده باشد ، بیش از حد قهوه را استخراج کردید: دفعه بعدی ، سعی کنید قهوه خود را درشت تر آسیاب کنید.
برای مشاهده نحوه کار با قهوه ساز کالیتا ویو برروی لینک های زیر کلیک کنید …
منبع : sprudge.com