چگونگی کار با قهوه ساز سایفون ، سایفون قهوه ساز یا دستگاه قهوه ساز خلاء در سال 2007 یک رنسانس حرفه ای در صنعت قهوه ایجاد کرد. در زمان اوج خود باریستا ها ازاین سایفونها مانند صافی فیلتر استفاده میکردنند . در اوایل کار با دستگاه سایفون غلظت قهوه بالا و تقریبا قهوه ها خوب دم نمی کشید و برای مکانهایی مثل تائتر و مکانهای علمی کوچک مناسب بود .در حالی که از گذشته بعضی از کافی شاپها همچنان از سایفون استفاده میکنند ، امروزه مثل سابق محبوبیت ندارد . اما منظور این نیست نوشیدن قهوه توسط این دستگاه لذت بخش و خوشمزه نبوده است .
مدل های مختلفی از سایفون ها وجود دارد Hario TCA-2, TCA-3, TCA-5 و جنس های مشابهی با فیلترهای کاغذی یا پارچه ای هستند .انواع مدل های مختلف Bodum (کمپانی وسایل خانگی در سوئیس) فیلتر شیشه ای مخروطی ، مدل های استوانه ای بود ، امروز میخواهیم برروی TCA-5 دقت کنیم که دارای یک فیلتر کاغذی است . فیلترهای پارچه ای با وجود اینکه رایج هستند . اما بخاطر زحمتی که دارند در تمیز کردن استفاده از آنها اکثرا به صرفه نیست . پس نگه داشتن فیلترهای پارچه در یک کیسه پلاستیکی زیپ دار رسمی است که هنوز در گذر زمان از بین نرفته است .
سایفون هنوز یک وسیله جالب در مهمانی ها است، بسیار دم کردن با این دستگاه لذت بخش است پس چرا که نه ؟ بامن همراه باشید تا چند نمونه قهوه با سایفون درست کنیم.
آنچه شما نیاز دارید :
- قهوه ساز سایفون
- فیلترهای قهوه سایفون
- قهوه آسیاب شده
- آب گرم
- منبع گرما (ما از مشعل بوتان استفاده می کنیم)
- فنجان
آنچه شما باید داشته باشید :
- ظرفی مناسب
- آسیاب قهوه
- کتری آب گرم
- دستگاه اندازه گیری میزان قهوه (ترازو)
- دماسنج
- زمان سنج ( کرونومتر )
- وسیله ای برای همزدن
این راهنما در مورد قهوه ساز سایفون مدل TCA-5 اعمال می شود.
35 گرم قهوه آسیاب شده (متوسط)
560 میلی لیتر آب گرم با دمای 205 فارنهایت
گام اول :
35 گرم قهوه را اندازه گیری کرده و آب گرم خود را آماده کرده . قهوه را مانند ماسه ساحل “متوسط” آسیاب کرده . ظرفی که به شکل کره زمین است را برروی ترازو قرار داده و 560 گرم آب را اندازه بگیرید. می توانید از آبی که در دمای اتاق بوده است استفاده کنید ، اما اگر از آب کتری استفاده کنید زودتر به نتیجه میرسید در ظرفی که شکل کره زمین است . کره پایین را روی مشعل قرار داده و مشعل را در بالاترین درجه حرارت خود قرار دهید. در همین حال ، نگهدارنده فیلتر کاغذی خود را زیر مقداری آب داغ قرار دهید تا فیلتر کاغذی شستشو شود. فیلتر را در محفظه بالایی قرار داده و در جای خود محکم کنید.
گام دوم :
هنگامی که آب شروع به نزدیک شدن به نقطه جوش شد (حباب های کوچکی که ظاهر میشوند) ، محفظه بالایی را روی کره پایین قرار دهید و با چرخاندن آن در جای خود ، از درست گذاشتن محفظه اطمینان حاصل کنید.
گام سوم :
هنگامی که آب از ظرف کره ای شکل شروع به بالا آمدن میکند ، در این لحظه باید دما را کاهش دهید. هنگامی که بالا آمدن آب سریع می شود و قبل از پایان یافتن آب در ظرف کره ای ، حرارت را بطور قابل توجهی پایین بیاورید ، تا حدی که شعله فقط قابل مشاهده باشد. باید دمای آب نزدیک به 200 درجه فارنهایت / 93 درجه سانتیگراد را تولید کند.
گام چهارم :
وقتی آب به سمت محفظه بالا آمد ، قهوه آسیاب شده را اضافه کنید و ازاین لحظه به بعد باید برای دم کشیدن قهوه خود زمان بگیرید.
گام 5 :
با یک قاشق یا چوب، قهوه را به آرامی هم بزنید تا کاملا حل شود . حرکات قاشق باید به صورت رفت و برگشت و به صورت ملایم باشد، این حرکات را تا زمانی که خوب مواد حل شود ادامه دهید . بعد از 00:30 ساعت قهوه را به هم بزنید.
گام شش:
بعد از 02:00 ساعت، مشعل را خاموش کرده و کاملاً از زیر سایفون خارج کنید. پس از یک مکث کوتاه، قهوه شروع به تخلیه می کند. اگر اینکار سریع انجام نشد نگران نشوید . پس از پایین آمدن قهوه ، یک تکان کوچک به عقب و جلو بدهید. ما این را به یک هم زدن پرخاشگرانه ترجیح می دهیم . کل برداشت باید حدود یک دقیقه و نیم طول بکشد. اگر این اعداد دقیق نبود ، استرس نداشته باشید. قهوه را بچشید و بر اساس طعم و مزه، نه بر اساس زمان، بسنجید. هنگامی که قهوه از داخل محفظه بالا به سمت ظرف کره ای شکل تخلیه شد تفاله های قهوه در محفظه بالا در داخل فیلتر کاغذی جمع میشود.
اکثر سایفون ها به نوعی چراغ روغنی عرضه می شوند ، اما ما ترجیح می دهیم از مشعل های سبک تر رومیزی بوتان قابل تعویض استفاده کنید زیرا قابلیت تنظیم و قابل اطمینان تر هستند .
TCA-5 و سایز های مشابه آن مخصوصا درست شدن تا میزان بیشتری از قهوه را تولید کنند . اما هرچه ما به ظرفیت اصلی آنها نزدیکتر بشویم خطر توقف در روند نزولی آن بیشتر، بیشتر میشود.
شما با دستگاه سایفون باید طوری رفتار کنید که با AeroPress رفتار میکنید . زیرا این دستگاه هم یک محیط با دمای ثابت را به شما میدهد .مزیت آن زمان خروج قهوه از جذابه جدا است( ریختن قهوه به جاذبه مربوط نیست) ، مثل یک AeroPress احساس راحتی کنید . آزمایش کنید زمان خروج و آسیاب کردن را تا بتوانید بااعتماد به نفس یک روش خوب بسازیم.
مدیریت زمان میتواند یکم اذیت کننده باشد، مسلما یک دستگاه دماسنج دیجیتال خیلی میتواند کمک کند تا دمای آب را قبل از اینکه پودر قهوه را اضافه کنیم اندازه بگیریم . هنگامی که شعله زیاد باشد موقع خروج قهوه باعث میشود بخار بیشتری تولید کند که اینکار باعث بالا رفتن دمای آب در لوله میشود . اگر ما محفظه را خیلی زود به ظرف کره ای شکل وصل کنیم و شعله را خیلی زود، کم کنیم باعث ایجاد دمایی میشود که پایین تر از حد مقبول است . اما باید در نظر داشته باشید که دما در حین استخراج قهوه ثابت میماند . نصیحت ما این است شما به یک روش خاص پایبند بمانید و هر زمان که کاملا یاد گرفتید یکی از روش ها را تغییر دهید ( آب سرد کنید، دونه قهوه را درشت تر آسیاب کنید و…) تا ببینید چه میشود.
نکاتی در مورد راهنمای تهیه قهوه دم شده :
راهنمای دم کردن قهوه نسبت دم 16: 1 وزنی استفاده می کنند ، یعنی برای هر 16 گرم آب مصرفی ، 1 گرم قهوه استفاده می شود. به عنوان مثال 1000/16 = 62.5.
عیب یابی :
میزان تأثیر عصاره های قهوه توسط مجموعه ای از متغیرها: سطح ، دمای آب ، هم زدن ، میزان جریان. هنگامی که به ثبات، اعتماد به نفس و اطمینان مداوم رسیدید در دم آوردن قهوه به وسیله سایفون، سعی کنید متغیرها را کمی دستکاری کنید: ریزتر آسیاب کنید و از آب کمی خنک تر استفاده کنید. این عمل متعادل سازی تضمین می کند که هیچ روش درستی برای انجام هر کاری وجود ندارد، اما مهمتر اینکه ، از سلیقه خود برای راهنمایی استفاده کنید.
به طور کلی ، اگر یک قهوه با طعم های گیاهی ، ترش و فاقد شیرینی باشد ، به اندازه کافی استخراج نشده است. موثرترین راه برای اصلاح این مسئله این است که قهوه ها را ریزتر آسیاب کنید و بقیه موارد به همان صورت باقی بمانند. اگر طعم قهوه دمی شما تلخ ، تند و زننده باشد ، بیش از حد قهوه را استخراج کردید: دفعه بعدی ، سعی کنید قهوه خود را درشت تر آسیاب کنید.