فواید و خطرات نوشیدن قهوه ، وقتی مردم به قهوه فکر می کنند، معمولاً به توانایی آن در تأمین انرژی نیز می اندیشند . با این حال، طبق برخی از تحقیقات، قهوه می تواند برخی از مزایای مهم در سلامتی را نیز فراهم کند، مانند خطر ابتلا به سرطان کبد ، دیابت نوع 2 و نارسایی قلبی.
در سراسر جهان ، کارشناسان تخمین می زنند که مردم روزانه حدود 2.25 میلیارد فنجان قهوه مینوشند . محققان مزایای نوشیدن قهوه را برای شرایطی مانند دیابت ، بیماری های قلبی عروقی ، بیماری التهابی روده و بیماری های کبدی بررسی کرده اند. شواهدی وجود دارد که برخی از این ادعاها را تأیید می کند ، اما نه همه.
قهوه حاوی تعدادی از مواد مغذی مفید از جمله ریبوفلاوین (ویتامین B2) ، نیاسین (ویتامین B3) ، منیزیم ، پتاسیم و ترکیبات مختلف فنلی یا آنتی اکسیدان است. برخی از کارشناسان معتقدند که این مواد و سایر مواد موجود در قهوه می توانند از طریق مختلفی برای بدن انسان مفید باشد.
در این مقاله فواید نوشیدن قهوه برای سلامتی ، شواهدی که این فواید را تأیید می کند و خطرات نوشیدن قهوه را بررسی میکنیم .
5 مورد از فواید نوشیدن قهوه :
مزایای قهوه بر روی سلامتی شامل موارد زیر است:
- محافظت در برابر دیابت نوع 2 ، بیماری پارکینسون ، بیماری کبد و سرطان کبد.
- قلب سالم
در بخش های زیر ، این مزایا را با جزئیات بیشتری پوشش می دهیم.
1. قهوه و دیابت :
قهوه ممکن است در محافظت در برابر دیابت نوع 2 به شما کمک کند.
در سال 2014 ، محققانی که اطلاعات بیش از 48000 نفر را جمع آوری کردند دریافتند کسانی که قهوه خود را بیش از 4 سال حداقل یک فنجان در روز افزایش می دهند 11٪ خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمتر از کسانی است که میزان مصرف قهوه را افزایش نداده اند.
یک فراتحلیل از سال 2017 نتیجه گرفت که به نظر می رسد افرادی که هر روز چهار تا شش فنجان قهوه کافئین دار می نوشند، خطر کمتری در برابر سندرم متابولیک، از جمله دیابت نوع 2 دارند.
2. قهوه و بیماری پارکینسون :
مطالعات مختلف نشان داده است که کافئین، که در قهوه و بسیاری دیگر از نوشیدنی ها وجود دارد ، می تواند به محافظت در برابر بیماری پارکینسون کمک کند.
یک تیم مطالعاتی نتیجه گرفتند که احتمال خطر پارکینسون در مردانی که بیش از چهار فنجان قهوه در روز می نوشند پنج برابر کمتر از کسانی است که این نوشیدنی را مصرف نمی کنند است .
علاوه بر این، طبق یک مطالعه در سال 2012، کافئین موجود در قهوه ممکن است به کنترل حرکت در افراد مبتلا به پارکینسون کمک کند.
یافته های یک فراتحلیل در سال 2017 نشان دهنده وجود ارتباط بین مصرف قهوه و کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون، حتی در بین افراد سیگاری است. این تیم همچنین دریافت که افرادی که قهوه می نوشند ممکن است کمتر دچار افسردگی و شرایط مانند آلزایمر شوند.
شواهد کافی برای اثبات اینکه نوشیدن قهوه بدون کافئین به جلوگیری از بیماری پارکینسون کمک می کند ، وجود نداشت.
3. قهوه و سرطان کبد :
محققان ایتالیایی دریافتند که مصرف قهوه حدود 40٪ خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می دهد. برخی از نتایج حاکی از آن است که افرادی که روزانه سه فنجان قهوه می نوشند ممکن است 50٪ خطر کمتری در برابر این بیماری داشته باشند.
همچنین ، در یک بررسی در سال 2019 نتیجه گیری شد که “مصرف قهوه احتمالاً خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می دهد”.
4. قهوه و سایر بیماری های کبدی :
یک فراتحلیل از سال 2017 به این نتیجه رسید که به نظر می رسد مصرف هر نوع قهوه خطر ابتلا به سرطان کبد ، بیماری کبد چرب و سیروز کبدی را کاهش می دهد.
افرادی که قهوه مصرف می کنند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری سنگ صفراوی میشوند .
در سال 2014 ، محققان مصرف قهوه را در افراد مبتلا به کلانژیت اسکلروزان کننده اولیه (PSC) و سیروز صفراوی اولیه (PBC) بررسی کردند. شرایط خود ایمنی(بیماری خودایمنی به دستهای از بیماریها گفته میشود که بر اثر خودایمنی ایجاد شوند.) که بر مجاری صفراوی کبد تأثیر می گذارد.
همچنین ، یک مطالعه در سال 2014 ارتباط بین مصرف قهوه و کاهش خطر مرگ ناشی از سیروز کبدی غیر ویروسی را نشان داده است . محققان پیشنهاد کردند که نوشیدن دو یا چند فنجان قهوه در روز ممکن است خطر مرگ را تا 66٪ کاهش دهد.
5. قهوه و سلامت قلب :
یک مطالعه در سال 2012 به این نتیجه رسید که نوشیدن قهوه در حد متوسط یا مصرف حدود 8 اونس در روز ، می تواند از نارسایی قلبی محافظت کند.
خطر ابتلا به نارسایی قلبی در افرادی که هر روز مقادیر متوسطی قهوه می نوشند 11٪ کمتر از کسانی که قهوه را مصرف نمی کردند، بود.
یک فراتحلیل در سال 2017 نشان داد که مصرف کافئین ممکن است فواید کمی برای سلامت قلب و عروق از جمله فشار خون داشته باشد.
با این حال، برخی مطالعات نشان داده است که سطح بالاتری از چربی خون و کلسترول در افرادی که قهوه بیشتری مصرف می کنند، است.
ارزش غذایی :
قهوه سیاه معمولی (بدون شیر یا خامه) کم کالری است. در حقیقت، یک فنجان قهوه سیاه فقط حدود 2 کالری دارد. با این حال، افزودن خامه یا شکر باعث افزایش کالری آن می شود.
دانه های قهوه همچنین حاوی پلی فنول ، نوعی آنتی اکسیدان است.
آنتی اکسیدان ها می توانند بدن را از رادیکال های آزاد ، نوعی ماده زائد که بدن به طور طبیعی و در نتیجه فرآیندهای خاص تولید می کند، خلاص کنیم.
رادیکال های آزاد، سمی هستند و ممکن است باعث التهاب شوند. دانشمندان ارتباطی بین التهاب و جنبه های مختلف سندرم متابولیک از جمله دیابت نوع 2 و چاقی یافته اند.
در سال 2018، برخی از محققان اظهار داشتند که محتوای آنتی اکسیدانی که قهوه دارد ممکن است شما را از سندرم متابولیک محافظت کند.
نویسنده یک مقاله در سال 2017 مطالعه ای کرد که : اگرچه دانشمندان می توانند وجود برخی ترکیبات در دانه های قهوه را ثابت کنند ، اما هنوز مشخص نیست که با ورود آنها به بدن انسان چه اتفاقی برای آنها می افتد.
خطرات :
نوشیدن بیش از حد قهوه نیز می تواند عوارض جانبی داشته باشد. در بخش های زیر، برخی از این خطرات را توضیح می دهیم .
شکستگی استخوان :
برخی مطالعات نشان داده است که احتمال شکستگی استخوان در زنانی که قهوه زیادی می نوشند، است. اما از طرف دیگر، به نظر می رسد مردان برعکس زنان هستند با مصرف قهوه بیشتر خطر شکستگی استخوان در مردان کمی کمتری است .
بارداری :
محققان اضافه کردند که ممکن است مصرف قهوه در دوران بارداری بی خطر باشد. در حقیقت، در برخی شواهد نشان می دهد که ارتباطی بین مصرف زیاد قهوه و از دست دادن جنین، کم وزن بودن کودک در هنگام تولد و زایمان زودرس وجود دارد.
آندومتریوز :
آندومتریوز به معنی رشد بافت داخلی رحم در جایی بیرون از رحم است. لگن شایع ترین محل بروز آندومتریوز است. ممکن است خطر بیشتری برای آندومتریوز در زنانی که قهوه می نوشند وجود داشته باشد ، اما شواهد کافی برای تأیید چنین پیوندی وجود ندارد.
ریفلاکس ( بیماری بازگشت اسید به مری) :
افرادی که قهوه زیادی می نوشند ممکن است کمی بیشتر در معرض خطر این بیماری باشند.
اضطراب :
مصرف مقادیر زیاد کافئین ممکن است خطر اضطراب را افزایش دهد، به خصوص در میان افراد مبتلا به اختلال هراس یا اختلال اضطراب اجتماعی ( فوبیای اجتماعی )، اختلالات دو قطبی و روان پریشی در افراد مستعد شود.
سلامت روان :
یک مطالعه در سال 2016 نتیجه گرفت که مصرف زیاد کافئین در دوران بلوغ می تواند منجر به تغییرات دائمی در مغز شود.
دانشمندان این مطالعه ابراز نگرانی کردند که این امر می تواند خطر ابتلا به شرایط مربوط به اضطراب را در بزرگسالی افزایش دهد.
وجود مواد سمی :
در سال 2015 ، محققان مقادیر نسبتاً بالایی از مایکوتوکسین ها را در قهوه های تجاری پیدا کردند. مایكوتوكسین ها مواد سمی هستند كه می توانند قهوه را به عنوان یك محصول طبیعی آلوده كنند .
خلاصه :
یک فراتحلیل از سال 2017 به این نتیجه رسید که مصرف قهوه در روز سه تا چهار فنجان قهوه “به طور کلی بی خطر” است و انجام این کار در واقع می تواند خطر ابتلا به برخی از بیمارها را کاهش دهد .
نویسندگان این مطالعه هشدار دادند که سیگار کشیدن ممکن است فواید نوشیدن قهوه را از بین ببرد.
کافئین از ویژگی های مهم قهوه است ، اما قهوه حاوی ترکیبات بسیاری است، و روش های مختلفی برای نوشیدن آن وجود دارد. این امر تعیین دقیق تأثیر قهوه بر روی شخص و اینکه چه اجزایی دارای مزایا و خطرات هستند را دشوار می کند.
فردی که می خواهد از مزایای قهوه در سلامتی استفاده کند، باید از مصرف بیش از حد توصیه شده روزانه خودداری کند و سعی کند مواد تشکیل دهنده آنها مانند شکر ، خامه یا طعم دهنده ها را کنترل کند ، زیرا ممکن است این مواد مفید نباشند.
زنان باردار و کسانی که در معرض شکستگی استخوان هستند باید از مصرف قهوه خودداری کنند.
منبع : www.medicalnewstoday.com