آشنایی بیشتر با دستگاه اسپرسو

دراین مقاله  آشنایی بیشتر با دستگاه اسپرسو  خواهیم داشت .دستگاه های اسپرسو به طرز روز افزونی در دفاتر و منازل دیده می شوند. خوب است که می توانیم قهوه خود را در سر کار یا بدون ترک منزل داشته باشیم اما وقتی به اندازه یک شات قهوه در دستگاه قرار می دهید، چقدر از اتفاقاتی که می افتد آگاهی دارید؟

پوشش براق آنها ممکن است به طرز چشمگیری مکانیسم های متفاوت آنها را پنهان کند. بیایید به زیر این پوشش نگاهی بیاندازیم و درباره دستگاه های اسپرسو اطلاعات بیشتری کسب کنیم.

آشنایی بیشتر با دستگاه اسپرسو :

دستگاه های بخار محور steam driven machine:

در سال ۱۸۸۴ گزارش شد که آنجلو موریوندو در نمایشگاه عمومی تورین “دستگاه بخاری جدیدی را برای درست کردن به صرفه و فوری نوشیدنی قهوه” ارائه کرده است.

دستگاه های بخار محور برقی امروزه هم استفاده می شوند. ساده بودن آنها استفاده و نگهداری شان را آسان می کند. این دستگاه ها همچنین کوچک و مقرون به صرفه هستند. اما چگونه کار می کنند؟

در یک مخزن عایق بندی شده، آب جوش می آید و بخار تولید می شود. این مسئله باعث تولید فشار می شود که آب را به درون مخزن و قهوه وارد می کند. این روند، مشابه اتفاقی است که در قوری اسپرسوساز روگازی (موکا پات) می افتد.

ایراد دستگاه های بخار محور این است که تنها به میزان ۱ تا ۱.۵ واحد فشار می رسند. فشار ایده ال برای یک شات اسپِرِسو ۹ واحد ( ۹ بار ) است.

در این دستگاه ها، از آبی که برای تولید بخار استفاده می شود برای دم کردن قهوه هم استفاده می شود. این مسئله به آن معنا است که آب وقتی به دانه ها می رسد نزدیک نقطه جوش است. این حالت ممکن است باعث عصاره گیری بیش از حد قهوه و بد مزه شدن آن بشود.

آشنایی بیشتر با دستگاه اسپرسو

 

دستگاه های اهرمی  lever driven machines:

در دستگاه های اهرمی برای گرفتن یک شات قهوه به قدرت فیزیکی نیاز است. دو نوع از این دستگاه ها وجود دارد : دستی و فنری.

دستگاه های دستی را می توان از حالت افقی اهرم آنها تشخیص داد. وقتی این اهرم بالا می رود، یک دریچه در محفظه دم کردن، آب گرم شده را برای خیس کردن قهوه به درون خود می کشد. متصدی دستگاه می تواند میزان تزریق، میزان جریان و فشار را با پایین آوردن اهرم کنترل کند.

در دستگاه های فنری، وقتی فنر آزاد در حالت عادی قرار دارد اهرم به سمت بالا قرار دارد. پایین آوردن اهرم باعث متراکم شدن فنر و بالا رفتن پیستون ها می شود. این مسئله فضایی را در اتاقک دم کشیدن ایجاد می کند که باعث ورود آب می شود.

وقتی فنر از حالت متراکم خارج می شود، اهرم بالا می آید و این عمل باعث فشار دادن آب توسط پیستون به سمت پایین و استخراج اسپرسو می شود.

با دستگاه های اهرمی، باریستا کنترل امور را در دست دارد. اگر یک قهوه مشخص به پیش تزریق بیشتر یا عصاره گیری بیشتر طعم از طریق فشار متفاوت نیاز داشته باشد، انجام آن با دستگاه اهرمی ساده است. این نوع از دستگاه امکان خلاقیت یا آزمایش را فراهم می کند.

دستگاه های اهرمی چشم گیرتر هستند و نبود بخش های الکتریکی می تواند آنها را خواستنی تر کند. امروزه چندان از آنها استفاده نمی شود و به طور خاص برای کافی شاپ های شلوغ ایده ال نیستند اما اگر به دنبال یک شیوه سنتی بخاری برای درست کردن قهوه هستید، این دستگاه ها برای شما مناسب است.

دستگاه های پمپی pump driven machines:

این نوع از دستگاه ها از دهه ۶۰ میلادی معرفی شدند و بازار را قبضه کردند. در این دستگاه ها برای هدایت آب گرم شده به درون اتاقک دم کشیدن و بستر قهوه، از یک پمپ الکترونیکی استفاده می شود. با استفاده از پمپ الکترونیکی بدست آوردن فشار بالا و همه جانبه آسان است.

امروزه، سه گروه از دستگاه های پمپی در بازار موجود است: نیمه اتوماتیک، اتوماتیک و سوپر اتوماتیک. در هر گروه گونه های متفاوتی وجود دارد (انواع مختلف پمپ، تعداد دیگ بخار و برنامه ریزی کامپیوتری).

 

 

 

 

 

اشتراک گذاری:

یک دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.

بالا