دستگاه اسپرسو ساز نسپرسو (Nespresso) برند معتبر شرکت نام آشنای Nestlé که در لوزان سوئیس واقع شدهاست. این شرکت تحت عنوان برند نسپرسو به تولید دستگاههای اسپرسوساز از نوع کپسول میپردازد. دراین مقاله توضیحات بیشتری راجب این موارد داده میشود.
دستگاه اسپرسو ساز نسپرسو (Nespresso)
Nespresso تعدادی از ماشینهای مختلف را که اغلب در اروپا ساخته شدهاست، اجازه تولید میدهد. نامهای تولیدکنندگان این ماشین آلات از تجهیزات آشپزخانه شناخته شده مانند Krups, Breville و DeLonghi و Magimix هستند، اما بیشتر توسط Eugster / Frismag تولید میشود که یک شرکت سوئیس است که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ماشین آلات قهوه در جهان است. DeLonghi مدلهای Lattissima را بهطور انحصاری در ایتالیا تولید میکند. Eugster / Frismag به شدت سازنده اصلی تجهیزات (OEM) است و تحت نام تجاری خود فروخته نمیشود. در سال ۲۰۰۰، Nespresso شروع به پخش ماشینهای با نام تجاری Nespresso کرد.
اسپرسوسازهای اتوماتیک نسپرسو بی شک یکی از بهترین اسپرسو سازهای خانگی و نیمه صنعتی به شمار می آیند. نسپرسو دستگاهی مقرون به صرفه و در عین حال با کیفیت است . در ضمن استفاده از این دستگاه ها بسیار ساده است و احتیاجی به دانش فنی برای تهیه یک قهوه عالی و بی نقص نیست. یک اسپرسو ایده آل قهوه ای است که تحت فشار تهیه شود .نسپرسو تا حد زیادی توانسته است از خروج فشار جلوگیری کند .در دستگاه های کپسولی تلاش بر این است که از خروج فشار داخل محفظه جلو گیری شود و یک اسپرسو با کیفیت را ارائه کند.
کپسول نسپرسو (Nespresso) :
کپسولهای نسپرسو در ابتدا به صورت انحصاری توسط نسپرسو تولید و فروخته میشد اما با گذشت زمان شرکتهای مختلفی از جمله جیموکا، سایلین، لور، استارباکس، جاکوبز و … نیز به تولید و عرضه این کپسولها اقدام کردند. این کپسولها در یک قالب آلومینیومی یا پلاستیکی با روکش آلومینیوم پلمپ شده تا عطر و طعم آن در دراز مدت حفظ گردد. هر کپسول بهطور معمول بین ۵ تا ۷ گرم قهوه را شامل میشود. بسته به نوع، از هر کپسول میتوان ۴۰ میلی لیتر اسپرسو یا ۱۱۰ میلی لیتر لانگو تهیه بشود.
کپسولها در انواع طعمها با خاستگاههای متنوعی عرضه میشوند. بیشتر کپسولهای نسپرسو از ترکیبهای مختلف دانه قهوه عربیکا و دانه قهوه روبوستا تشکیل شده است. هر کپسول قهوه صرفاً برای یک فنجان قهوه است. بسته به زمانی که آب با فشار از یک کپسول نسپرسو عبور میکند، میتوان قهوه ریسترتو ۲۵ میلیلیتری، اسپرسو ۴۰ میلیلیتری یا لانگو ۱۱۰ میلیلیتری به دست آورد.
سیستم تولید نوشیدنی:
کپسولهای Nespresso از آلومینیوم و پلاستیک ساخته شدهاند. بسته به سیستم Nespresso که استفاده میشود، سطح صاف یا انتهای کپسول در هنگام وارد شدن به دستگاه و پائین آوردن اهرم سوراخ میشود. بعضی از ماشینها یک سوراخ بزرگ و دیگران سه سوراخ کوچکتر را ایجاد میکنند. هنگامی که دستگاه فعال میشود، آب گرم تحت فشار بالا به سوراخ انژکتورها به انتهای نازک کپسول پس از قرار گرفتن در دستگاه وارد میگردد.
پایه نگه دارنده کپسول (که در آن کپسول قرار دارد) دارای تعدادی از مربعهای مطرح شدهاست که موجب شکستن فویل در این نقاط میشود. قهوه دم شده از کپسول از طریق این سوراخهای ایجاد شده خارج میشود و از طریق یک نازل قیف به فنجان قهوه جریان مییابد. اگر مسیر خروج قهوه معمولی مسدود شود فشار ایمنی داخل محفظه بویلر جهت جلوگیری از انفجار به کار میافتد و دستگاه دچار حادثه نمیگردد.