تاریخچه قهوه ترک
تاریخچه قهوه ترک

تاریخچه قهوه ترک ، آیا تا به حال دوست داشته اید یک فنجان قهوه ترک خوش عطر و طعم در آشپزخانه خود درست کنید ؟ درست کردن این قهوه بسیار آسان است، اما برای انجام روش صحیح آن به چند نکته نیاز است .

با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا متوجه شوید این نوشیدنی وسوسه انگیز به زودی به گزینه های مورد علاقه شما اضافه میشود.

برای شروع …

همانطور که از نامش مشخص است قهوه ترک از ترکیه آمده است . امروزه از ویژگیهای مهم فرهنگ ترک محسوب میشود . با گذشت زمان، این روش تهیه از محل تولد خود(ترکیه) به بسیاری از مناطق دیگر از جمله : اروپای شرقی، آفریقای شمال، خاورمیانه و بسیاری از مناطق دیگر گسترش یافته است .

با ورود بازرگانان سوری به استانبول در سال 1555، قهوه ترک در فرهنگ ترک محبوبیت و اهمیت بیشتری پیدا کرد. در قرن هفدهم، این روش دم آوری قهوه به عنوان یک بخش اصلی در سنت، به بخش های تشریفاتی مانند جلسات سیاسی ، آداب و رسوم ازدواج و حتی شیوه های فالگیری در برخی از مناطق جهان راه یافت.

امروزه، نوشیدن قهوه ترک همچنان یک ویژگی مهم اجتماعی در جامعه ترکیه است. و همچنین یکی از محبوب ترین سنت های ترکی است.

ویژگی های قهوه ترکی :

قهوه ترک غلیظ، رنگ تیره دارد . این یک روش دم کردن قهوه بدون فیلتر است، به این معنی که قهوه در آب حل میشود، جوشانده می شود و مواد باقیمانده آن معمولاً فقط در پایین نوشیدنی شما قرار می گیرد. این روش هم دم و هم نوشیدن، قهوه ای را ایجاد می کند .این قهوه بسیار غلیظ است و غالباً در کنار آن آب سرو می شود بنابراین می توانید قبل از هر جرعه از نوشیدنی خود کمی آب بنوشید .

به جای افزودن شیرین کننده بعد از دم کشیدن قهوه، یک ویژگی های منحصر به فرد قهوه ترک این است که غالباً از همان ابتدا دم کردن قهوه میتوانید به آن شکر اضافه کنید. همچنین معمولاً با هل، ادویه های گیاهی و شیرین که در بسیاری از دستور العمل های غذایی شرقی استفاده می شود، دم می شود. این یک عمل مهم در فرهنگ قهوه ترک است زیرا به افزودن عطر و طعم منحصر به فرد قهوه کمک می کند.

این قهوه آنقدر غلیظ است که معمولاً با یک لیوان آب سرو می شود تا بعد از نوشیدن جرعه جرعه قهوه کام شما تازه شود. همچنین این رسم است که قهوه ترکی را با یک دسر یا غذای شیرین سرو کنند. یکی از نمونه های معروف آن، Turkish delight (راحت‌الحلقوم)  است.

تاریخچه قهوه ترک

خوشبختانه برای امتحان کردن قهوه ترک مجبور نیستید به کافی شاپهای خاص و گرون قیمت بروید . فقط با چند ماده می توانید آن را خودتان به راحتی در خانه درست کنید . این می تواند به سرعت برای بسیاری از کسانیکه عطر و طعم دلپذیر قهوه را تجربه نکرده اند، به یک سبک نوشیدنی مورد علاقه افراد تبدیل شود.

آنچه که شما نیاز دارید برای دم کردن قهوه ترکی :

متأسفانه، شما نمی توانید قهوه ترک را با هر قهوه جوش قدیمی دم کنید. شما نه تنها به یک قهوه جوش خوب نیاز دارید، بلکه باید از خوب بودن کف قهوه خود اطمینان حاصل کنید. خبر خوب این است که بسیاری از رستوران ها و کافی شاپ ها می توانند این کار را برای شما انجام دهند، اما احتمالاً فقط با درخواست شما.

در غیر این صورت، چندین آسیاب قهوه ارزان قیمت و با دوام در بازار وجود دارد. اگر مدام قهوه درست می کنید و یا اینکه قبلاً آسیاب قهوه داشته اید، باید مطمئن شوید که به اندازه کافی قهوه ترک شما آسیاب شده است . دانه های قهوه باید آنقدر خوب آسیاب شده باشند که تقریباً بافت آنها حالت پودر باشد.

علاوه بر آسیاب، موارد دیگری نیز وجود دارد که شما به آنها نیاز خواهید داشت. در زیر لیستی از همه چیزهایی که شما باید قبل از تهیه قهوه ترک داشته باشید ذکر شده است :

  • آسیاب قهوه
  • ظرفی برای دم کردن قهوه ( در ترکیه معروف است به cezve)
  • آب
  • شکر
  • قاشق
  • قهوه ترک

کدام دانه قهوه برای درست کردن قهوه ترکی مناسب است ؟

در حالی که بیشتر افرادی که از قهوه ترک لذت می برند تمایل به خرید دانه های قهوه عربیکا دارند، در واقع می توان قهوه ترک را تقریباً با هر نوع دانه قهوه (عربیکا یا روبوستا) درست کرد.

برای شروع درست کردن قهوه ترک، بهتر است از قهوه میان برشت شروع کنید (میزان درجه برشته کاری قهوه ). اگر روش برشتکاری شما، تیره برشت باشد، ممکن است قهوه خیلی غلیظ شود.

چگونه قهوه ترک درست کنیم :

هنگامی که همه لوازم و مواد مورد نیاز را آماده کردید، وقت آن است که با اولین تجربه قهوه ترک خود شروع کنید. در مجموع، مدت زمان لازم برای دم کشید این قهوه کوتاه است، تجربه ای که از درست کردن قهوه بدست می آورید نه تنها منحصر به فرد است، بلکه باستانی و تاریخی است.

  • مقدار قابل توجهی آب را به قهوه جوش خود اضافه کنید.
  • قهوه جوش را زیر حرارت متوسط گذاشته تا آب شروع به گرم شدن کند.
  • به ازای هر 3 اونس آب یک تا دو قاشق چای خوری سر پر یا یک قاشق غذاخوری قهوه آسیاب شده خود را اضافه کنید (باید خیلی ریز آسیاب باشد).  قهوه را هم نزنید.
  • برای شیرین کردن قهوه خود کمی شکر به آن اضافه کنید . قهوه را هنوز هم نزنید.
  • هنگامی که قهوه شروع به ته نشین کردن و شکر شروع به حل شدن کرد، حرارت را کم کنید و آنرا هم بزنید تا کفی را تولید کند.
  • زمانی که اولین حباب را روی کف قهوه خود دیدید، حرارت را کمتر کنید و یا قهوه‌جوش خود را از حرارت مستقیم دور کنید .
  • هرگز اجازه ندهید آب شما بجوشد اما در حدی که لازم است هم بزنید تا کف بیشتری ایجاد شود. کف هرچه بیشتر باشد مزه بهتری به قهوه شما میدهد.
  • مرحله کف را تا جایی که می توانید ادامه دهید. اگر دیدید که شروع به بالا آمدن می کند آن را از روی حرارت بردارید و سپس آن را دوباره انجام دهید. این کار را یکی دو بار دیگر تکرار کنید.

از قهوه تازه و ریز خرد شده استفاده کنید و درجه حرارت خود را کنترل کنید (نباید با حرارت بالایی این قهوه را دم کنید) . مهم است که هرگز اجازه ندهید قهوه جوش بیاید، اینکار باعث داغی بیش از حد قهوه می شود و باید دوباره این روند درست کردن قهوه را شروع کنید. سعی کنید با حرارت دادن و هم زدن تا آنجا که می توانید کف ایجاد کنید و اطمینان حاصل کنید که پس از ریختن آن در فنجان خود، کمی کف برروی قهوه شما ایجاد شده است تا از آن لذت ببرد.

چگونه قهوه ترکی بنوشیم  :

هنگامی که این روش منحصر به فرد دم کردن را آموختید، روش خاصی برای نوشیدن آن نیز وجود دارد.

  • قهوه ترکی سنتی را درون یک فنجان مناسب همراه با یک لیوان آب سرو کنید.
  • حدود یک دقیقه منتظر بمانید تا کف قهوه در انتهای آن ته نشین شود.
  • با یک جرعه از آب کام خود را تازه کنید.
  • قهوه ترک را آرام آرام میل کنید.
  • مراحل 3 و 4 را تکرار کنید تا قهوه شما به اتمام برسد.

نوشیدن قهوه ترک واقعاً نوعی هنر است و اگر به درستی انجام شود می تواند تجربه قهوه ای را ارائه دهد که شبیه هیچ یک از موارد دیگر نیست.

قهوه ترک نوشیدنی عجیب و غریب است که بسیاری از مردم، به خصوص در نیمکره غربی، هرگز فرصتی برای لذت بردن از این نوشیدنی نداشته اند. گرچه ممکن است پیدا کردن آن در کافی شاپ محلی خود برای شما دشوار باشد، اما با داشتن تجهیزات مناسب می توانید به راحتی در خانه خود تهیه کنید.

برای کسانی که وقت نمی کنند قهوه خود را در خانه آسیاب کنند، گزینه های دیگری برای دسترسی به قهوه ترک وجود دارد.

خبر بد این است که در ایالات متحده فروشگاه های زیادی وجود ندارند که دانه های قهوه ترک را داشته باشند، اما برخی از فروشگاه ها هستند که می توانند در صورت درخواست از طرف شما این دانه های قهوه را فراهم کنند.

خبر خوب این است که چندین گزینه عالی قهوه ترک به صورت آنلاین وجود دارد. برخی از گزینه های مورد علاقه ما در بازار در حال حاضر شامل Kuru Kahveci Mehmet Efendi ، Nuri Toplar و Elite Turkish کافی است. همه این ترکیبات دارای طعم های عالی و قوی هستند که تجربه لذت بخشی از قهوه را هم برای متخصصان قهوه ترک و هم برای مبتدیان ایجاد خواهد کرد.

تاریخچه قهوه ترک

سوالات متداول :

CEZVE چیست؟

CEZVE که در جاهای دیگر اغلب ibrik نامیده می شود، قهوه جوشی است که معمولاً از مس یا برنج ساخته می شود، گاهی اوقات از فلزات گرانبها تری مانند نقره یا طلا استفاده می شود. این قهوه جوش معمولاً دسته بلند دارد و دارای لبه مخصوصی است که برای ریختن قهوه ترک طراحی شده است.

این قهوه جوش برای تهیه قهوه ترک ایده آل است زیرا ساختار کارآمد آن باعث می شود قهوه با آب مخلوط شود. همچنین باعث می شود کف هنگام ریختن در فنجان شما تا حد ممکن حفظ شود، زیرا سرو کف روی قهوه از ویژگی های مهم قهوه ترک است.

اگر CEZVE نداشته باشیم از چه چیز دیگری میتوانیم استفاده کنیم؟

برای کسانی که CEZVE ندارند، هیچ ترسی نداشته باشید! اگرچه CEZVE ایده آل ترین وسیله برای دم کشیدن قهوه ترک است، اما هنوز هم می توان آن را با قهوه جوش های دیگر نیز درست کرد، اما کافی است کمی آزمون و خطاب کنید . مراحل درست کردن قهوه یکسان است، شما فقط باید در هنگام گرم شدن قهوه  دما آن را زیر نظر داشته باشید.

همچنین مهم است که به خاطر داشته باشید که هنگام استفاده از قهوه جوش بزرگتر، به این اندازه کف ایجاد نمی شود. سعی کنید از کوچکترین قهوه جوش که در اختیار دارید استفاده کنید.

این قهوه چه مقدار بدنه قوی دارد ؟

روش دم کردن این قهوه به نوعی است که قهوه در آب حل میشود بدون نیاز به فیلتر، قهوه ترک می تواند طعم بسیار خوبی داشته باشد. بخاطر غلظت قهوه آن را با یک لیوان آب سرو می کنند. این یک نوشیدنی سنتی و لذیذ است و طعم قدرتمند و غلیظی دارد که باعث شده تا شما از نوشیدن لذت ببرید .

 محتوای کافئین آن، قطعاً قویتر از قهوه چکه ای است، اما به اندازه یک شات اسپرسو قوی نیست. این نوشیدنی بیش از آنکه به فکر  کافئین بیشتر باشد، بیشتر به فکر عطر و طعم است.

میزان آسیاب :

از آنجا که دانه قهوه آسیاب شده در ته فنجان قرار می گیرد ، طبیعی است که کمی ریز باشد. به همین دلیل مهم است که اطمینان حاصل کنید اگر دانه های قهوه خود را آسیاب می کنید، آنها را به بهترین روش ممکن آسیاب کنید. اگر می دانید که قهوه ترک شما کمی چرب است و باعث بدطعم شدن قهوه شما شده است، احتمالاً باید اندازه آسیاب قهوه خود را تنظیم کنید.

قهوه ترک نوعی نوشیدنی خوشمزه است که تهیه آن نه تنها هیجان انگیز است بلکه در کل یک تجربه منحصر به فرد است. اگر فرصتی فراهم شود، که این نوشیدنی عجیب و غریب،سرگرم کننده، را در کافی شاپ های محلی خود سفارش دهید یا در خانه خود درست کنید. یکی از نوشیدنی های مورد علاقه شما میشود .

منبع : www.roastycoffee.com

اشتراک گذاری:

یک دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.

پنج × سه =

بالا