قهوه در سوماترا ، چه چیزی یک قهوه را منحصر به فرد و خاص می کند؟
آیا عطر و طعم قوی آن است؟ شاید روش برداشت آن باشد؟
چرا به این نام به شهرت رسیده؟
در سوماترا، قهوه طعم و مزه منحصر به فرد خود را از عوامل مختلفی بدست می آورد. اسیدیته کم، عطر و طعم پیچیده، قوی آنها باعث شده است که قهوه در این منطقه مورد توجه جهانیان قرار بگیرد.
در ادامه مقاله همراه ما باشید تا هر آنچه در مورد سوماترا و قهوه این منطقه می دانیم را با شما در میان بگذاریم .
دانه های قهوه SUMATRA (سوماترا) در کدام منطقه کشت میشود؟
قهوه سوماترا از محبوب ترین قهوه های جهان است و نام آن از جزیره سوماترا که محل برداشت و تولید این نوع قهوه می باشد گرفته شده است. قهوه سوماترا در جزایر Sunda پرورش داده می شود. جزایر سوندا مجموعه ای از جزایر در امتداد ساحل اندونزی غربی است. جزیره سوماترا (سوماترا در اندونزی)، بزرگترین جزیره در این منطقه است،
ویژگی بارز قهوه سوماترا طعم منحصر بفرد آن است که علت آن را باید در آب و هوای گرم و مرطوب سوماترا، نوع برداشت و نحوه تولید این نوع قهوه جستجو کرد. لازم به ذکر است جزیره سوماترا در نواحی نزدیک خط استوا واقع شده و آب و هوای گرمسیری دارد که بهترین نوع آب و هوا برای رشد مرغوب ترین قهوه های دنیا می باشد.
اطلاعاتی راجب قهوه سوماترا :
- مناطق در حال رشدی که قهوه در آن کشت میشود : ACEH، لین تانگ(Lin Tong) ، منطقه جنوب غربی(Southwest Region)، لامپونگ (Lampung)
- ارتفاعی که قهوه رشد میکند: 800 – 1500 متر از سطح دریا
- تولید کننده : Giling Basha (همچنین به عنوان Wet-hulling شناخته می شود).
- انواع قهوه ای که معمولا در این منطقه رشد میکند (قهوه عربیکا): Typica, Caturra, Bourbon, Tim Tim, S-Line Hydrids
- مشخصات طعم و مزه :شامل بدنه سنگین، اسیدیته کم تا متوسط، ترکیبی از میوه ها، گیاهان و ادویه جات مانند :فلفل دلمه ای و نت های شکلاتی، طعمی خاکی و ملایم است.
چه چیزی قهوه SUMATRAN را بسیار خاص و منحصر به فرد کرده است؟
قهوه سوماتران واقعاً خاص است. در مقایسه با قهوه در مناطقی مانند : آمریکای جنوبی یا آفریقای شرقی ، به گونه ای دیگر پردازش می شود. به همین ترتیب، طعم بی نظیری دارد و از طعم های شکلاتی و خاکی برخوردار است.
این منطقه دارای مزارع کوچک است و با همکاری شرکتهای تعاونی سعی در بهبود فن آوری و فرایندهای خود دارند :
این ویدیو را بررسی کنید. در مورد روند تولید و تجارت قهوه سوماترا بحث می کند:
قهوه های خاص در سوماترا به طور معمول در مزارع کوچک در شمال سوماترا توسط مردم توبا باتاک (Toba Batak) پرورش داده می شوند. این مزارع معمولاً زمینهای کوچکی با تعداد انگشت شماری درخت هستند که توسط خانواده هایی پرورش داده می شوند که می توانند به اندازه 100 درخت قهوه تا چند مزرعه را صاحب شوند. مزارع قهوه در سوماتراي شمالي و مناطق اطراف آن معمولاً در مشاركت هاي تعاوني ساختاريافته با هم همكاري مي كنند كه به آنها اجازه مي دهند محصولاتشان را به هم بفروشند و سود را بين همدیگر تقسيم كنند.
به طور معمول، یک شرکت تعاونی در اندونزی بین 20 تا 1200 عضو را شامل می شود، جایی که آنها باید از دستورالعمل های دقیق پردازش قهوه و شرایط کار استفاده کنند. برخی از تعاونی ها حتی با کمک به مزارع کوچکتر در بهبود فن آوری و فرایندهای خود، دانش خود را به اشتراک می گذارند و به تقویت موقعیت گروه خود کمک می کنند.
به طور کلی، تعاونی ها به مزارع کوچکتر اجازه می دهند خواسته های بازار را برآورده کنند و مطمئن شوند که تولید قهوه را در سال آینده نیز ادامه می دهند.
فرآیند WET-HULLING :
دلیل دیگری که قهوه سوماتران را منحصر به فرد می کند، روش برداشت آن است. به طور معمول، قهوه سوماتران از یک روش فرآوری طبیعی به نام wet-hull یا Giling Basah در زبان باهاسا (Bahasa) استفاده می کنند.
wet-hull یکی از روشهایی است که برای خشک کردن دانه های قهوه استفاده می شود. دانه هایی که می شناسیم و سالم هستند و همچنین دوستشان داریم را از گیلاس قهوه جدا کرده، آنها را شسته .
به طور معمول، در سایر کشورهای تولید کننده قهوه، تا زمانی که مقدار رطوبت قهوه 11٪ قبل از پردازش باشد، آنها را خشک می کنند. با این حال، به دلیل ناپایداری هوا در سوماترا، کشاورزان فقط قبل از شروع باران در حدود 4 ساعت در روز زمان خشک کردن قهوه را دارند و به طور بالقوه اینکار بسیار دشوار است.
برای عبور از این مشکل، دانه های قهوه فقط تا زمانی که به رطوبت 50٪ برسند خشک می شوند. سپس آنها را فروخته و به دستگاه مخصوص خشک کردن قهوه منتقل می کنند که فرآیند خشک کردن و حذف دانه های قهوه از پوسته گیلاس استفاده می شود. در حالی که این اتفاق می افتد، دستگاه به تخمیر دانه های قهوه و ایجاد عطر و طعم خاکی پیچیده و قوی نیز کمک می کند.
آیا می خواهید در مورد فرآیند خشک کردن دانه های قهوه در سوماترا بیشتر بدانید؟ این فیلم را در اینجا ببینید:
چه چیزی طعم و مزه قهوه SUMATRAN را دوست داشتنی و خاص کرده است؟
به دلیل رطوبت بیش از حد این منطقه، قهوه سوماترا از نظر عطر و طعم نسبت به سایر کشورها دیگر بسیار متفاوت است . دانه های قهوه سوماتر رنگشان به روشنی میزند و اسیدیته کمتری دارند و این نت های مزه دار می توانند شامل موارد زیر باشند:
- قارچ وحشی
- فلفل دلمه ای
- سرکه بالزامیک
- خاک و خزه
- علف
- ادویه جات مختلف
در کشورهای دیگر، قهوه ارگانیک با رایحه های خاکی و خزه بد تلقی شده است. به طور معمول به این معناست که در روند کاشت یا برداشت قهوه مشکلی رخ داده است و به همین ترتیب، قهوه نیز دارای کیفیت پایین تری است.
با این حال، در قهوه سوماتران، کاملا برعکس است بدین معنی که اگر قهوه طعم خاک بدهد نشانه کیفیت است . و همچنین، مردم طعم و شدت منحصر به فرد قهوه سوماتران را بانوشیدنی های الکلی گران قیمت نیز مقایسه می کنند. پر از عطر و طعم خزه و خاک است، در این قهوه طعم دهنده های پیچیده ای وجود دارد که افراد از الان بسیار لذت میبرن.
همانطور که قبلاً ذکر شده، قهوه ای که در سوماترا کشت می شود حاوی میزان رطوبت بالایی است. بنابراین، در طول ذخیره سازی و تا قبل از برشته کاری تخمیر ادامه خواهد یافت. این تخمیر باعث میشود عطر و طعم قهوه بسیار زیادتر بشود . هنگام نوشیدن قهوه سوماترا، پیچیدگی آن تجربه مزه بی نظیری را ایجاد می کند.
اگر شما عاشق قهوه هستید حتما این قهوه خوش عطر و طعم را امتحان کنید، در اینجا چند گزینه برای امتحان وجود دارد:
- Java Planet – Sumatra Dark Roast
- Kirkland Signature – Sumatra French Roast
- French Roasted Coffee LLC – Sumatra Mandheling
- Coffee Beans Direct – Dark Sumatra Mandheling
از آنجا که ما در مورد قهوه سوماترا و اندونزی صحبت کردیم، چطور نمی توانیم در مورد کوپی لوواک(Kopi Luwak) معروف صحبت کنیم!
قهوه KOPI LUWAK چیست ؟
Kopi Luwak قهوه جالب و منحصر به فردی است که در جزایر سوماترا است. کوپی لوواک به دلیل گرانترین قهوه در جهان شناخته می شود. این نوع قهوه به یکی از غیر معمول ترین روش هایی که تا به حال شنیده اید تولید می شود.
Kopi Luwak به فرآیندی منحصر به فرد اشاره دارد که در آن گربه زباد گیلاس قهوه را می خورند و دفع میکنند. در طی این فرآیند، بذرهای داخل گیلاس های قهوه به طور معمول تخمیر می شوند و توسط یک لایه پوستی محافظت می شوند. و آنها جمع آوری و فرآوری میشوند. طعم و مزه بی نظیر این قهوه به دلیل آنزیم های مخفی که توسط civets در حین هضم ترشح شده است. در نتیجه ، قهوه kopi luwak به قهوه civet نیز معروف است.
نت های مشخص در طعم این قهوه نیز به افزایش قیمت کمک می کنند. همراه با تقاضای زیاد و عرضه کم. Kopi Luwak می تواند در هر پوند حدود 100 دلار یا بیشتر دریافت کنید.
اگر Kopi Luwak وحشی باشد، هزینه آن حتی بیشتر خواهد شد. بخاطر این است که جستجوی گربه های سیوت وحشی و مدفوع آنها در مزارع بسیار سخت و دشوار است . برای جمع آوری دانه برای تولید قهوه، سن و سال لازم است زیرا باید خیلی صبر و حوصله برای جستجو مدفوع این حیوان در مزرعه داشته باشید. به همین دلیل Kopi Luwak یکی از عالی ترین قهوه های بازار است، و به همین خاطر این قهوه بسیار گران است!
قهوه Kopi Luwak وحشی را برای میتوانید از این آدرس خریداری کنید : Wild Kopi Luwak Sumatra Lintong
نتیجه گیری :
همانطور که می بینید، قهوه سوماتران به دلیل مشخصات منحصر به فرد عطر و طعم خاکی، در جهان قهوه بسیار مورد توجه است. دانه های قهوه نسبت به سایر نقاط جهان تفاوت زیادی دارد. این یک برداشت خوب از طعم دهنده های استاندارد قهوه است. رنگ های روشن و اسیدیته کم می تواند برای برخی از افراد نگران کننده باشد اما در صورت آماده سازی می تواند تجربه نوشیدن پیچیده و دلپذیری را فراهم کند.
نظر شما در مورد قهوه های سوماتران، مانند آنهاست یا این قهوه برای شما جالب نیست و از الان لذت نمیبرید؟
Kopi Luwak (کوپی لوواک) چطور؟ نظر شما در مورد روش منحصر به فرد برداشت آنها چیست؟
آیا مناطق قهوه دیگری وجود دارد که بخواهید درباره آنها صحبت کنیم؟
منبع : coffeeb.net