جایگاه صادرکننده قهوه در جهان | 9 |
کیسه ها(60 کیلوگرم) سالانه صادر می شوند | تقریباً 3،121،000 |
درصد بازار جهانی قهوه | 2/7 درصد |
سایر صادرات عمده کشاورزی در این کشور | موز، شکر، ادویه جات |
انواع معمول قهوه تولید شده | Bourbon, Caturra, Catuai, Typica, Maragogype, Pache و Pacamara |
مناطق مهمی که در آنجا قهوه رشد میکند | Antigua, Acatenango, Atitlán, Cobán, Huehuetenango, Faijanes, San Marcos و Nuevo Orientea |
زمان برداشت | نوامبر و آوریل |
به طور معمول چه زمانی در بازار در دسترس است | از آوریل |
قهوه در گواتمالا ، قهوه برای بیش از صد سال به رشد کشور گواتمالا کمک کرده است. امروزه تخمین زده می شود که 125000 تولید کننده قهوه در صنعت قهوه گواتمالا وجود دارد . و همچنین قهوه یکی از محصولاتی است که از کشور گواتمالا به سایر کشورهای دیگر صادر میشود . و 40٪ درآمد صادرات کشاورزی را تشکیل می دهد .
به احتمال زیاد یسوعی ها قهوه را به گواتمالا وارد کرده اند و از اواسط قرن هجدهم داستانهایی از رشد قهوه در این کشور وجود دارد. و این کشور همچنین تولید کننده رنگهای مصنوعی و صنعتی شدن منسوجات است . در اواسط قرن نوزدهم، قهوه به عنوان محصولی مهم در صادرات این کشور تبدیل شد. در طول نیمه دوم دهه 1800، برنامه های مختلف دولتی سعی در ترویج قهوه به عنوان وسیله ای برای توسعه اقتصادی بود، از جمله یک برنامه بزرگ خصوصی سازی در رابطه با توسعه دادن مزارع کشاورزی که توسط رئیس جمهور Justo Rufino Barrias در سال 1871 آغاز شد، که منجر به ایجاد بزرگتر شدن مزارع برای کشت قهوه شد، از آن جاییکه این ناحیه آب و هوا و خاک عالی برای تولید قهوه داشت در مدتی کوتاهی قهوه به عنوان مهم ترین عنصر صادراتی آنها شناخته شد. و اینکار سبب شد تا بهترین قهوه های گواتمالا تولید شود .
امروزه، قهوه در 20 بخش از 22 بخش گواتمالا کاشته می شود، که در حدود 270،000 هکتار قهوه کاشته می شود، تقریباً (98٪) قهوه در این کشور در زیر سایه کاشته میشود . در گواتمالا بسیاری از انواع قهوه عربیکا از جمله بوربون، تیپیکا، کاتوای و کاتورا تولید می شود. همانطور که اشاره شد آب و هوای گواتمالا یکی از متنوع ترین انواع آب و هوا در جهان برای تولید قهوه است، و معمولا از سوی دیگر کشاورزان و مصرف کنندگان روش فرآوری مرطوب را ترجیح می دهند زیرا نسبت به روش طبیعی سازگارتر است و اسیدیته طبیعی قهوه را برجسته می کند.
ارتفاع رشد قهوه در گواتمالا بین 1200 تا 1700 متر بالای سطح دریا می باشد که تاثیر خوبی روی کیفیت قهوه تولید شده در این کشور گذاشته است. در برخی نواحی مانند گوئتنانگو حداکثر ارتفاع به 1800 متر نیز می رسد. در بیشتر مناطق گواتمالا به دلیل بارندگی مداوم، خاک هاحاصلخیز و دارای مواد معدنی بسیاری هستند . با این حال، گرچه این کشور به عنوان تولید کننده قهوه شهرت بسیاری پیدا کرده است، اما راه پر پیچ و خم و دشواری بود . جنگ داخلی طولانی و خونین گواتمالا (1996-1960) زندگی میلیون ها نفر را مختل کرد، اقتصاد را فرسایش داد، فقر را تشدید کرد و بی ثباتی اجتماعی و سیاسی ایجاد کرد. امروزه نیز این مشکلات کشور را آزار می دهد. تولید قهوه در این کشور ثابت شده است و در اواخر قرن، تولید قهوه شروع به افزایش کرد و تولید ماکادمیا و آووکادو در بسیاری از مناطق گواتمالا وجود دارد.
از اوایل دهه 1990، Anacafé، هیئت بازرگانی قهوه کشور، تلاش های پیشگامانه ای را برای مشخص کردن مناطق مناسب تولید قهوه در کشور بر اساس مشخصات آب و هوایی ، خاک و ارتفاع انجام داده است. در نتیجه این پروژه بزرگ، 8 منطقه مجزا که قهوه های (Strictly Hard Bean (SHB تولید می کنند در گواتمالا شناسایی شده اند که شامل :
- قهوه آنتیگوا : آنتیگوا شاید شناخته شده ترین منطقه پرورش قهوه در گواتمالا باشد. از خصوصیات این منطقه میتوان از خاک آتشفشانی حاصلخیر، رطوبت کم، آفتاب زیاد و شبهای خنک یاد کرد . و برخی از خارق العاده ترین قهوه های گواتمالا را می سازد. دره اطراف شهر آنتیگوا (که منطقه از آن نام گرفته شده است) توسط سه آتشفشان احاطه شده است: آگوآ ، فوگو ، و آکاتنانگو. هر از چند گاهی، Fuego یکی از سه آتشفشان فعال گواتمالا خاکستر غنی از مواد معدنی را به خاک آنتیگوا اضافه می کند. پوکه آتشفشانی در خاک رطوبت را حفظ می کند، که به جبران بارش کم آنتیگوا کمک می کند. در آنتیگوا، سایه ای که برروی میوه های قهوه قرار دارد آنها را در برابر یخ زدگی ایمن میکند. زیرا شب های آنتیگوا بسیار سرد است . به دلیل مشخصات خوبی که در عطر و طعم این قهوه وجو دارد، قهوه های آنتیگوان می توانند قیمت های بسیار بالایی داشته باشند ، به همین دلیل کنترل قهوه هایی با نام آنتیگوا به یک نگرانی تبدیل شده است. در گذشته ، تولیدکنندگان از سراسر جهان (و فراتر از آن) گیلاس های قهوه این منطقه را به کشورهای دیگر منتقل می کردند تا به عنوان قهوه آنتیگوان فرآوری و به بازار عرضه کنند. انجمن تولیدکنندگان آنتیگوان در سال 2000 تأسیس شد تا بتواند ردیابی و صدور گواهینامه کاملی را برای قهوه هایی که با عنوان آنتیگویای اصلی برچسب دارند ارائه دهد و اطمینان حاصل کند که قهوه هایی با برچسب هایی از این دست است در این منطقه واقعاً رشد می کنند. طعم پیچیده، کاکائویی، شکلاتی و میوه ای آن شناخته شده و دارای شیرینی غنی و اسیدیته کم تا متوسط می باشد. این قهوه عطر و طعم ادویه ای و غلظت کامل قهوه گواتمالایی را نیز دارا می باشد. اطلاعات بیشتر را میتوان در اینجا یافت کنید http://coffee.antiguacoffee.org/portal/
- دره آکاتنانگو : در آن سوی آتشفشانهای Fuego و Acatenango در غرب آنتیگوا دره آکاتنانگو نهفته است، جایی که قهوه در سایه های شیب دار تا 2000 متر رشد می کند. فوران های مکرر از آتشفشان Fuego ، خاک های درشت و شنی پر از مواد معدنی و سایه Gravilea ، Cuje و Guachipilín را تنظیم می کند و زیستگاهی برای گیاهان و جانوران متنوع ایجاد می کند . هجوم آب و هوای معتدل از اقیانوس آرام و فصول مشخص باعث خشک شدن قهوه در برابر آفتاب می شود و فرآوری این قهوه از سنت های دیرینه خانوادگی پیروی می کند. انجمن تولید کنندگان قهوه United Acatenango در سال 2006 تاسیس شد تا منطقه را از هم متمایز کرده و به رسمیت بشناسد و در سال 2012، و برای قهوه این منطقه یک نام مشخص گذاشته شد. منطقه جغرافیایی Café Acatenango، شامل 9،663 هکتار است که همه آنها در بخش Chimaltenango واقع شده اند.
قهوه هایی که معمولاً در این منطقه پرورش می یابند شامل : Caturra ، Bourbon و Catuaí هستند. قهوه به طور سنتی با دست برداشت و کاملاً شسته و در معرض آفتاب خشک می شود. اطلاعات بیشتر را می توان در اینجا یافت. http://www.cafeacatenango.com/ - قهوه آتیتلان : از بین پنج منطقه قهوه آتشفشانی گواتمالا، خاک آتیتلان غنی ترین ماده است. نود درصد قهوه مجاز Atitlán در دامنه آتشفشان های چشمگیر حاکم بر ساحل دریاچه Atitlán کشت می شود. بادهای روزانه (موسوم به Xocomil) که باعث سرد شدن آبهای دریاچه می شوند، تأثیر مهمی در آب و هوا دارند.طعم قهوه آتیتلان شکلاتی و آجیلی می باشد و کشاورزان ناحیه معمولا از آفت کش ها برای رشد بهتر قهوه بهره نمی برند.
- فلات Fraijanes : اگر بخواهیم این منطقه را معرفی کنیم به شما میگوییم که شامل :خاک پوکه آتشفشانی، ارتفاعات بسیار زیاد، باران فراوان، رطوبت متغیر و آتشفشان فعال را دارا است . پاکایا ، فعال ترین آتشفشان فوران شده گواتمالا، این منطقه را هر از چند گاهی با رسوب کمی خاکستر تأمین می کند و باعث افزایش مواد معدنی مهم خاک می شود. این منطقه در تمام طول سال دارای آب و هوای خشک با آفتاب زیاد است، اگرچه ابر ، مه و شبنم در اوایل صبح دیده میشود، اما این گرما باعث میشود که قهوه ها به سرعت خشک شوند .
- Huehuetenango : از سه منطقه غیر آتشفشانی، Huehuetenango بالاترین و خشک ترین مناطق تولید کننده قهوه است. به لطف وزش باد خشک و گرم که از دشت Tehuantepec مکزیک به کوه می وزد،منطقه را از یخ زدگی محافظت میکند و به Highland Huehue اجازه می دهد تا 2500 فوت (2000 متر) رشد کند. این ارتفاعات زیاد و آب و هوای نسبتاً قابل پیش بینی باعث ایجاد قهوه استثنایی می شود. این منطقه تقریباً بی نهایت رودخانه و جویبار دارد. بنابراین تقریباً در هر جایی از منطقه میتوان قهوه را کشت کرد .
- Nueva Oriente : در این منطقه، قهوه تقریباً به طور انحصاری توسط تولیدکنندگان بسیار کوچک از دهه 1950 کشت می شود. امروزه تقریباً همه مزرعه های موجود در کوه به یک واحد تولید قهوه تبدیل شده است و این منطقه در گذشته یکی از فقیرترین و منزوی ترین مناطق گواتمالا بود، اما امروزه رو به رشد است. Oriente بارانی و ابری در محدوده آتشفشانی سابق واقع شده است. خاک آن از سنگ دگرگونی ساخته شده است: از نظر معدنی متعادل و کاملاً متفاوت از خاک مناطق دیگر گواتمالا است .
- سان مارکوس : سان مارکوس که گرمترین از هشت منطقه تولید کننده قهوه است، دارای بالاترین الگوی بارندگی است و به 200 اینچ (5000 میلی متر) می رسد. باران های فصلی زودتر از مناطق دیگر گواتمالا می آیند و اولین شکوفه قهوه را تولید می کنند. همانند تمام مناطق دور افتاده گواتمالا، بیشتر قهوه ها در سان مارکوس در مزارع با کارخانه های فرآوری خاص خود کشت می شوند. به دلیل غیر قابل پیش بینی بودن بارندگی در فصل برداشت، بسیاری از قهوه ها در آفتاب خشک می شوند و در خشک کن های گاردیولا (مکانیکی) به پایان می رسند.
منبع : www.coffeehunter.com