2 روش از برشته کاری
2 روش از برشته کاری

2 روش از برشته کاری، اگر تازه با قهوه آشنا شده اید ، تلاش برای فهمیدن اینکه چه قهوه ای دلخواه شما است ممکن است تاب فرسا باشد. قهوه نوعی هنر است از کاشت و رشد قهوه گرفته تا هنر لاته با فوم شیر . که بسیاری از افراد در سراسر جهان آن را گرامی می دارند.

همانطور که گفته شده است ، مراحل زیادی را باید دانه های قهوه طی کنند، از برداشت دانه های قهوه از روی درخت تا نوشیدن آن در فنجان شما . یکی از مهمترین قسمتهای این فرآیند برشته کردن قهوه است. اگرچه چند سطح مختلفی از برشته کاری وجود دارد (روشن برشت ، میان برشت ، تیره برشت) ، ما در این مقاله دو مورد از رایج ترین برشته کاری که شامل : تیره برشت و روشن برشت است، میپردازیم .

اما قهوه برشته کاری شده “روشن” و “تیره” دقیقاً به چه معناست؟ چه تفاوت هایی بین آنها وجود دارد؟ ادامه مطلب را بخوانید تا بدانید کدام یک برای شما بهترین است!

قهوه برشته شده چه مزیتی دارد ؟

واضح است که شما نمی توانید دانه های قهوه را از درخت جدا کنید و سپس با آن نوشیدنی درست کنید و بنوشید . به همین دلیل برشته کاری بسیار مفید است. و برای برخی که کمتر شناخته دارند از این روند، دانه های قهوه در واقع شکل قهوه نیستند، آنها دانه های گیاه قهوه هستند. که این دانه ها در داخل گیلاس قهوه نامیده می شود وجود دارد، میوه ای کوچک و گیلاس مانند است که میزبان دو دانه است . وقتی گیلاس چیده شود، سپس پردازشی بر روی آن انجام میشود .

2 روش از برشته کاری

پس از انجام موفقیت آمیز این کارها ، فرآیند برشته کاری می تواند آغاز شود. برشته کاری قهوه می تواند به روش های مختلفی همراه با انواع طعم ها و رایحه های مختلف اتفاق بیفتد. به این ترتیب بسیاری از قهوه های برشته کاری شده “ تیره و روشن ”  تهیه می شوند.

در نهایت ، فرآیند برشته کاری برای برشته کردن قهوه ، باعث از بین بردن تمام رطوبت موجود در دانه های قهوه میشود و اجازه می دهد تا نت های داخلی عطر و طعم از بین بروند ، طراحی شده است. روند برشته کاری همان چیزی است که طعم قهوه را به آن می دهد و در هر فنجانی که میل می کنید نقش مهمی دارد.

روشن برشت :

قهوه روشن برشت شده، از دانه هایی به رنگ قهوه ای روشن تشکیل شده است که مدت زمان کمتری برشته شده اند.  این دانه ها معمولاً در دمای پایین ، معمولاً حدود 356-401 درجه فارنهایت برشته میشوند، هنگامی که به دمای مشخصی می رسند ، سر و صدا ایجاد می کنند – شبیه صدای پاپ کورن ( ترق) . معمولاً پس از “اولین ترک” ، روشن برشت برداشته می شود. و درصورتی که با زبان عامیانه قهوه آشنا نباشید ، از قهوه روشن برشت به عنوان یک شهر روشن و برشته کاری  دارچین نیز یاد می شود.

تیره برشت :

کاملا مخالف روشن برشت است ، دانه های قهوه تیره برشت به رنگ قهوه ای تیره است، تقریباً به سیاهی میزند و برای مدت زمان طولانی در دمای بالاتر ، معمولاً در حدود 464-482 درجه فارنهایت ، برشته کاری می شوند. و اینکار باعث سوختن و از بین بردن عطر و طعم می شود.

در نتیجه ، آنها معمولاً در زمان ترک دوم برداشته می شوند. قهوه تیره برشت روغن بیشتری نسبت به قهوه روشن برشت دارد زیرا دانه های قهوه هر چه بیشتر برشته شوند، روغن های داخل دانه ها می توانند به سطح بیشتری کشیده شوند. برخی از نمونه های تیره برشت شامل برشته کارهای فرانسوی ، برشته کارهای ایتالیایی و اسپرسو است.

و میان برشت؟

یک میان برشت دقیقاً همان چیزی است که انتظار دارید: یک نقطه متوسط بین روشن برشت و تیره برشت است . بسیاری از دوستداران قهوه از آن لذت می برند ، زیرا تعادل کاملی از اسیدیته ، عطر و طعم و غیره را فراهم می کند. اگر طرفدار روشن برشت و تیره برشته نیستید، پس احتمالا میان برشت بهترین گزینه است برای شما .

روشن برشت و تیره برشت : زیرساخت

حالا که مطلب را متوجه شدید ، اجازه دهید آن را بیشتر باز کنم . چندین تفاوت اساسی بین این دو برشته کاری وجود دارد که دانستن آنها به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید کدام یک مناسب حس چشایی شما هستند .

بادی و پیچیدگی قهوه : 

بادی قهوه همان حس دهانی قهوه است. در واقع بادی قهوه بافت و سنگینی قهوه است که روی سطح زبان حس می شود. البته بادی قهوه خیلی ربطی به حس چشایی ندارد بلکه احساسی است که با نوشیدن قهوه به فرد دست می دهد. بادی قهوه تقریبا عامل اصلی است که طعم حس شده از قهوه را تحت تاثیر قرار می دهد.وقتی صحبت از روشن برشت می شود ، معمولاً رنگ آنها روشن تر و بادی آنها سبک تر است. این در درجه اول به این دلیل است که دانه ها به اندازه کافی برشته کاری نشده اند تا قندهای موجود در دانه قهوه کاراملی شود.

از طرف دیگر تیره برشت برعکس هستند. رنگ آنها تیره تر است و از عطر و طعم پررنگ تر و قوی تری تشکیل شده است. بسیاری از طرفداران قهوه از قهوه تیره برشت لذت می برند زیرا بادی عمیق تر می تواند نوشیدنی آنها را خوش عطرتر کند. بعلاوه ، از آنجایی که در دمای بالاتر و مدت زمان بیشتری برشته کاری می شوند، به دلیل اینکه قندها کاراملی تر میشود در دانه قهوه ،تیره برشت بادی بیشتری دارند.

عطر و طعم :

هرچه قهوه بیشتر برشته کاری شود ، قندهای موجود در داخل دانه ها می توانند بیشتر کاراملی شوند و طعم قهوه ای را ایجاد کنند که بسیاری از مردم از آن لذت می برند. از آنجا که روشن برشت برای مدت زمان طولانی تری در دمای بالا طبخ نمی شوند ، بسیاری از طعم اصلی دانه های قهوه را حفظ می کنند.

در نتیجه، روشن برشت بیشتر طعم و مزه و کیفیت قهوه را میدهد، این امر باعث می شود که بسیاری از برشته کارها به منظور اندازه گیری کیفیت قهوه ، روشن برشت را انتخاب می کنند. عطر و طعم این نوع برشته کاری بسیار پیچیده تر هستند، و شامل طعم هایی مانند: میوه ای و مرکبات ، شیرینی و حتی رایحه هایی با عطر و طعم گل است .

 تیره برشت، از طعم های دودی، شکلاتی و کمی تلخ تر از دانه های قهوه،  روشن برشت است . لایه نازک روغن از دانه های تیره برشت همچنین می تواند در سطح خود قهوه گسترده ای باشد. به خاطر اینکه در روش تیره برشت مدت زمان طولانی تری برشته میشوند، بیشتر طعم دهنده های منحصر به فرد دانه های قهوه  از بین میروند .

اسیدیته :

اگر غلظت زیادی در قهوه خود دوست دارید، ممکن است روشن برشت برای شما مناسب تر باشد. آنها به طور معمول از نظر اسیدیته بالاتر هستند، در درجه اول به این دلیل که زمان برشته کاری کمتر اجازه نمی دهد ترکیبات داخل دانه های قهوه به راحتی تجزیه شوند. به همین دلیل ، قهوه روشن برشت می توانداز نظر حس چشایی خوشمزه تر باشد اما در صورت داشتن معده حساس از آن پرهیز کنید.

از طرف دیگر، تیره برشت مقدار اسیدیته بسیار کمتری دارند و افراد بیشتری میتوانند از این دانه های استفاده کنند. دانشمندان در حال انجام مطالعاتی هستند که نشان می دهد روند برشته کاری قهوه ترکیبی ایجاد کنند ( تشکیل شده از تیره برشت و روشن برشت) که به طور بالقوه می تواند به کاهش تولید اسید معده در بدن کمک کند. به زبان ساده: هرچه برشته کاری بیشتر و تیره تر باشد، برای معده بهتر است .

کافئین : 

روند برشته کاری قهوه همچنین می تواند میزان کافئین را نیز تعیین کند. در انتهای سبکتر طیف، روشن برشت به دلیل زمان برشته کاری کوتاه تر ، دارای محتوای کافئین بیشتری هستند. کافئین تا حدودی سالم باقی مانده و با هر جرعه قهوه جرقه ای در شما ایجاد می کند.

و البته تیره برشت برعکس روشن برشت است . به دلیل طولانی شدن مدت زمان برشته کاری، مقدار کافئین موجود در دانه ها تا زمان کامل شدن فرآیند برشته کاری،ادامه دارد. بنابراین هرگاه عطر و طعم، دودی تر و عمیق تر شود، خطر ناراحتی سیستم گوارشی شما کمتر خواهد بود.

برشته کاری در خانه :

گرچه ممکن است فرآیند طولانی تری داشته باشد ، اما می توانید به راحتی در خانه خود قهوه را برشته کاری کنید ! دستیابی به یک روشن برشت ممکن است آسان تر از تیره برشت باشد . زیرا  تیره برشت به زمان و دمای بالاتری احتیاج دارد ، اما میتوانید تیره برشت را درست کنید تا زمانی که دانه ها را از نزدیک کنترل کنید تا از سوختن آنها جلوگیری شود. هر دانه قهوه سوخته شده عطر و طعم ناخوشایندی ایجاد می کند که نوشیدن آن اصلا جالب نیست.

در نتیجه :

در این مقاله اطلاعاتی  در مورد روشن برشت و تیره برشت بدست آوردید! چه عاشق قهوه روشن برشت و یا تیره برشت باشید، گزینه های زیادی برای قهوه وجود دارد که می توانید انتخاب کنید! بنابراین در حالی که برشته کاری های مختلف و مخلوط های مختلف دانه های قهوه ( روشن برشت و تیره برشت ) را امتحان می کنید، می توانید بهترین برشته کاری که برای شما بهتر است را انتخاب کنید .

منبع : www.roastycoffee.com

اشتراک گذاری:

یک دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.

20 − هفت =

بالا