کاریمالی خالق اسپرسوسازهای بدون بویلر ، کاریمالی میداند که چگونه توجه همه را به خود جلب کند. این شرکت 100 ساله در برگامو (Bergamo) که در شمال ایتالیا واقع شده است با ارائه دستگاه اسپرسوساز ابتکاری “بدون نیاز به بویلر ” آب لازم برای عصارهگیری اسپرسو را در همان لحظه به دمای مورد نظر میرساند.
صنعت دستگاههای اسپرسوساز، آوردگاه خلاقیت طراحان صنعتی و متخصصان قهوه است. شرکتهای اسپرسوساز با توجه به نیاز بازار و ترندهای داغ، مدام در حال بهبود عملکرد دستگاههایشان هستند و میکوشند تا با ابداعات خلاقانهی خود، حرف تازهای برای باریستاها داشته باشند. نمایشگاه هوست میلان هر ساله میدان نبرد بین کمپانیهای اسپرسوساز است. در یکی از این آخرین ابداعات، شرکت معظم کاریمالی در آخرین نمایشگاه هوست میلان، از اسپرسوسازی حرفهای و اتوماتیک رونمایی کرد که بدون نیاز به بویلر کار میکند!
چگونه کار می کند؟ خلاقیت بهکار رفته در این دستگاه که فعلا «جعبه سیاه» نام دارد – یا آنطور که خود اعضای تیم کاریمالی صدایش میکنند: استیو – فقط به صرفهجویی در انرژی خلاصه نمیشود. در این اسپرسوساز، آب لازم برای عصارهگیری اسپرسو درون لولهی کوتاهی به ارتفاع تقریبی ۲۰ سانتیمتر به طریق حرارت القایی و به کمک یک سیستم الکترومغناطیسی درست پیش از عصارهگیری و خیلی سریع گرم میشود. بدین ترتیب در مصرف انرژی صرفهجویی قابلتوجهی میشود چرا که درست به اندازهی عصارهگیری یک شات اسپرسو انرژی صرف گرم کردن آب میشود، نه بیشتر. در عرض چند ثانیه همان دمایی که شما تنظیم کرده اید در حال دم شدن است. این اسپرسوساز تکگروپ با باتری کار میکند، بنابراین قابل حمل است. و صرفهجویی انرژی در آن در مقایسه با اسپرسوساز سنتی به ۹۰٪ میرسد. استیو برای عصارهگیری به تنها ۱۵۰۰ وات انرژی نیاز دارد و قادر است آب را با خطای ۱/۴ درجه سانتیگراد به دمای مورد نظر شما برساند. و طبق گفته های تیم کاریمالی “90 درصد انرژی کمتری برای تولید اسپرسو نسبت به یک اسپرسوساز سنتی” استفاده می کند.
سیستم اسپرسوسازهای سنتی معمول امروزی بر این اساس عمل میکند که آب درون بویلر داغ میشود و این حرارت از طریق مبدل حرارتی به آب عصارهگیری میرسد. طبیعیست که در چنین سیستمی انرژی زیادی هدر میرود؛ چرا که همیشه مقدار قابلتوجهی آب برای گرم کردن آب درون مبدل حرارتی باید داغ باشد.
کمپانی کاریمالی اصرار دارد که این سیستم بیش از آنکه یک ماشین کامل باشد، یک «فناوری» یا «ماژول» است. آنچه در گزارشها و تصاویر مخابرهشده از هوست میلان دیده میشود، دستگاه کوچک مینیمال و خوشتراشی است که به صفحه نمایشی مجهز است که از طریق آن میتوان دمای عصارهگیری را مشاهده کرده، گروپ را فلاش کرد و عصارهگیری را شروع و متوقف کرد.
(Agnieszka Rojewska )آنیسکا روژسکا یا اگنس، قهرمان مسابقات جهانی باریستا ۲۰۱۸ که برای باریستاهای ایرانی چهرهی آشنایی به حساب میآید، به تیم طراحی کاریمالی پیوسته تا در توسعهی واسط کاربری جدیدی برای باریستاها به این تیم کمک کند.
شما معمولا خیلی نمی توانید قهوه را بهم بزنید “از هم گسیختن” . این را طراح مکانیک با سابقه Gregory Scace می گوید و کاریمالی تلاش دارد همین کار را بکند. قطعا چالش بعدی این است که این تکنولوژی را ما با قابل استفاده بودن بتوانیم ترکیب کنیم که برای اینکار Agnieszka Rojewska به صورت رسمی به گروه کاریمالی ملحق شده و Colin Harmon ( موسس Dublin’s 3FE ) به شرکت کاریمالی مشاوره میدهد تا یک رابط کاربر باشد که به باریستا ها کمک کند .
ارتفاع استیو ۳۵ سانتیمتر، عمق آن ۴۰ سانتیمتر و وزنش تنها ۷ کیلوگرم است و این برای یک اسپرسوساز حرفهای ابعاد بسیار کوچکی به حساب میآید؛ حتی کوچکتر از یک آسیاب حرفهای قهوه. نکتهی قابلتوجه آن است که شما میتوانید اسپرسویی را با دمای ۹۳ درجه عصارهگیری کنید و بلافاصه دمای دستگاه را روی ۸۹ تنظیم کرده و شات بعدی را عصارهگیری کنید. ماشین محاسبه میکند که چند کیلوکالری لازم است به هر سیسی آب داده شود تا در نهایت آبی با دمای موردنظر شما به پشت گروپهد برسد. همین ویژگی باریستاها را قادر میسازد تا پروفایلهای متعددی برای عصارهگیری روی دستگاه تعریف کنند.
تا الان همه چیز بنظر و به ظاهر خوب آماده است ، این دستگاه یکی از مطرح ترین تکنولوژی در نمایشگاه (هوست میلان در اکتبر ۲۰۱۹ برگزار شد) بود، اما چندین سوال بزرگ همچنان باقی میماند از جمله تاریخ عرضه به بازار و قیمت . کاریمالی تخمین میزند که عرضه به بازار برای یک یا چند محصولات “بدون بویلر “تقریبا در 18 ماه آینده خواهد بود اما با وجود بیماری همه گیر کرونا احتمالا باید منتظر باشیم تا ببینیم زمان عرضهی بلک باکس کاریمالی به بازار چه زمانی خواهد بود.
برای مشاهده فیلم از دستگاه اسپرسوساز بدون بویلر کاریمالی برروی همین لینک کلیک کنید.