قهوه در تانزانیا
قهوه در تانزانیا
جایگاه صادرکننده قهوه در جهان 18
کیسه ها(60 کیلوگرم) سالانه صادر می شوند 750,000
درصد بازار جهانی قهوه کمتر از 1٪
سایر صادرات عمده کشاورزی در این کشور تنباکو ،بادام هندی ، پنبه ، دانه کنجد
تعداد تخمینی خانواده هایی که از راه تولید قهوه تامین معاش می کنند 400،00 خانواده یا بیشتر (تقریباً 4/5 میلیون نفر در صورت داشتن كارگر)
انواع معمول قهوه تولید شده Bourbon, Kent, Blue Mountain, Typica, Nyassa و N39
مناطق مهمی که در آنجا قهوه رشد میکند Mara, Kilimanjaro, Ruvuma, Mbeya, Kigoma, Arusha, Manyara, Bukoba و Kagera
زمان برداشت July - December
به طور معمول در بازار در دسترس است فوریه

قهوه در تانزانیا ، همسایه کمتر شناخته شده تانزانیا، به نام کنیا سالانه تقریباً به همین میزانی که در جدول ذکر شده است قهوه تولید می کند. قهوه توسط یک سیستم خاص به فروش میرود، که این سیستم توسط هیئت مدیره قهوه تانزانیا (TCB) سازماندهی و  به فروش می رسد.

نهال های عربیکا ابتدا از جزیره رئونیون (Réunion ) (که آن زمان به نام Bourbon شناخته می شد) به کشور وارد شدند و در مناطق بایامویو (Bayamoyo) و موگورو (Mogoro) (تقریباً نزدیک به دارالسلام) کاشته شدند و بعداً به عنوان یک محصول تجاری موفق در سال 1893 در دامنه های کوه کلیمانجارو (Kilimanjaro ) توسط استعمارگران آلمانی تاسیس شدند.

پس از جنگ جهانی اول، تانزانیا (در آن زمان به این کشور تانگانیکا گفته میشد )، این کشور تحت مستعمره‌ی انگلیس شد. عربیکا به مناطق غربی تانزانیا وارد شد، اما تولید این دانه قهوه بسیار محدود بود. هنگامی که در سال 1961 به تانزانیا استقلال داده شد، یکی از اصلی ترین استراتژی های اقتصادی دولت جدید افزایش تولید قهوه بود. بسیاری از مزارع بزرگ قهوه ملی شدند و توسط تعاونی های دولتی اداره می شدند. این سیستم بسیار ناکارآمد بود و نه رویاهای قهوه کشور و نه رویاهای اقتصادی محقق نشد. دموکراسی چند حزبی مطرح شد و این صنعت مجدداً آزاد شد، تقریباً به شکلی که امروز شکل گرفته است. بازیابی به کندی انجام شده است و هنوز هم به نظر می رسد که تانزانیا به عنوان یک تولید کننده قهوه با کیفیت بالا به توانایی واقعی خود نرسیده است.

امروزه قهوه تقریباً در تمام مناطق مرتفع این کشور کشت می شود. گونه های وحشی قهوه هنوز در تانزانیا کشف می شوند . اخیراً Coffea kihansiensis در کوههای Udzungwa کشت میشد . که شامل : دانه های قهوه عربیکا(برداشت ژوئیه یا دسامبر و فرآوری شده با استفاده از روش مرطوب) و روبوستا (برداشت آوریل یا نوامبر و فرآوری شده با استفاده از روش طبیعی) بودند. و مناطق اصلی رشد قهوه شامل: Mara ، Kilimanjaro ، Ruvuma ، Mbeya ، Kigoma ، Arusha ، Manyara ، Bukoba و Kagera است. (جایی که هر دو نوع دانه قهوه روبوستا و عربیکا رشد می کنند) . اگرچه برخی از مناطق به دلیل تغییر آب و هوا و پراکندگی شهرها در حال کاهش تولید قهوه هستند .

قهوه در تانزانیا

اقتصاد تانزانیا به شدت به كشاورزی متكی است، كه کشاورزی اشتغال حدود 90٪ نیروی كار را فراهم می كند و حدود 85٪ صادرات کشور را به خود اختصاص داده است . در این کشور قهوه از نظر ارزش بعد از تنباکو رتبه دوم را دارد. 90٪ قهوه در داخل کشور توسط دارندگان زمین های کشاورزی کوچک پرورش داده می شود و تقریباً 75٪ حجم قهوه در این کشور به جای دانه قهوه روبوستا، عربیکا است. با توجه به مشخصات تولید کننده استاندارد، جای تعجب نیست که عملکرد پایین، مشکلات خاصی را برای پایداری صنعت قهوه ایجاد می کند. در تلاش برای حل این مسئله، TCB یک استراتژی قهوه (که در سال 2001 تصویب و در سال 2012 اصلاح شد) را توسعه داده است که بر افزایش تولید قهوه تا 1.000.000 تن در سال 2021 تمرکز دارد. کیفیت بخش عمده ای از این معادله است و هدف این است که حداقل 70٪ قهوه کشور در همان سال در بازارهای ویژه قرار گیرد. همچنین به عنوان توسعه این هدف، موسسه تحقیقات قهوه تانزانیا (TaCRI) در اوایل کار با 2 هدف اصلی تأسیس شد: بهبود معیشت کشاورزان و توسعه بیشتر صنعت قهوه پایدار. به عنوان بخشی از این اهداف، این موسسه هدف خود را تعیین کرده و در سال 2020، 200 میلیون درخت قهوه را دراین کشور کاشت .

امروزه تخمین زده می شود که 450 هزار مالک زمین های کشاورزی کوچک به عنوان معیشت خود به قهوه (که در اصطلاح محلی به آن Kahawa می گویند) اعتماد دارند. این، به نوبه خود، از حدود 4.5 میلیون نفر از اعضای خانواده و کارگران (11٪ از کل جمعیت کشور)را پشتیبانی می کند. این زمین های کوچک کشاورزی که کمتر از 5 هکتار هستند . تقریباً 90٪ از کل صنعت قهوه کشور را تولید می کند، مابقی تولید قهوه توسط تعاونی ها و در شهرک های بزرگتر سازمان یافته مانند Blackburn در Oldeani تولید می شود.

قهوه‌ تانزانیا، مانند قهوه‌ی کنیا، از اسیدیته‌ای شفاف، زنده و شراب مانند برخوردار است و گاهی حتی با کمی تیزی همراه است. قهوه‌ تانزانیا طعمی قوی و پیچیده ای دارد و دارای بدنه ای متوسط رو به بالا است که حالتی غلیظ و خامه‌ای را به قهوه می‌دهد. طعم‌یاد توت‌های شیرین و چوب سرو و طعم میوه ای را به‌وضوح می‌توان در قهوه‌ تانزانیا حس کرد .

یک چالش بزرگ برای آینده تولید قهوه در این کشور پیش آمده است، شهرسازی و فشار خاک که همراه با به وجود آمدن تغییرات آب و هوایی، برای بسیاری از قهوه های با کیفیت بالا و سنتی در اطراف کلیمانجارو (Kilimanjaro) پیش آمده است. در غرب این کشور، در حوالی موبزی(Mbozi)، ارزش زمین به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ولی مناطق کمتر شناخته شده در جنوب، مانند Mbeya، با این چالش بزرگ رو به رو شده اند و با کاشت قهوه در این منطقه شکافت های ایجاد شده در تولید قهوه را پر میکنند .

منبع : www.coffeehunter.com

اشتراک گذاری:

یک دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.

سه × 1 =

بالا